ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруського блогера Лосіка помістили в карцер

16.03.2021, 13:13
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Білоруського блогера, фрілансера-консультанта Радіо Свобода та адміністратора опозиційного телеграм-каналу “Білорусь головного мозку” Ігоря Лосіка помістили до карцеру. Про це повідомила його дружина Дар’я,  інформує Радіо Свобода.

За її словами, 15 березня Лосік припинив сухе голодування, оголошене 11 березня.

“Оскільки Ігор оголосив сухе голодування, його на п’ять днів помістили в карцер. Ігор голодував чотири дні. Зараз він усе ще перебуває в одиночній камері. Найближчими днями ми з моїм адвокатом спробуємо знову дістатися до Жодіна, щоб дізнатися більше про стан Ігоря”, – сказала дружина блогера.

Як повідомляв ІМІ, 11 березня білоруському блогеру, фрілансеру-консультанту Радіо Свобода та адміністратору опозиційного Telegram-каналу “РБ головного мозку” Ігорю Лосіку висунули нове обвинувачення, за якою статтею – наразі невідомо. На знак протесту Лосік спробував порізати вени й оголосив сухе голодування.

Блогер уже оголошував голодування на знак протесту проти затримання і припинив його в січні, на 42-му дні. Його стан здоров’я тоді значно погіршився, повідомляв адвокат.

25 червня 2020 року в Мінську (Білорусь) після обшуку затримали блогера, фрілансера-консультанта Радіо Свобода та адміністратора опозиційного телеграм-каналу “РБ головного мозку” Ігоря Лосіка за звинуваченням в організації масових заворушень. Зараз його утримують в ізоляторі тимчасового тримання.

У грудні 2020 року суд продовжив йому арешт ще на три місяці, до 25 березня. Лосік оголошував голодування на знак протесту проти нових звинувачень.

Liked the article?
Help us be even more cool!