ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білборди біля Генштабу рекламують російські Telegram-канали для військових

07.07.2021, 12:07
Фото: "Тексти"
Фото: "Тексти"

У Києві неподалік Генерального штабу Збройних сил України на білбордах рекламуються Telegram-канали “НачШтабу” та “Черговий ООС”, які є російськими проєктами. Про це повідомляють “Тексти”

На початку року пресслужба Збройних сил попереджала, що ці ресурси не мають стосунку до ЗСУ та координуються з Росії.

“Спеціальні майданчики в месенджерах створюються російськими спецслужбами для поширення фейків про Збройні сили України, збору інформації про них для подальшої дискредитації українських військовослужбовців та Збройних сил України в цілому”, – йшлося в повідомленні.

Тelegram-канали “НачШтабу” та “Черговий ООС” для введення в оману користувачів представлено як українськомовні, проте вони не є українськими.

“Теlegram-канал “НачШтабу” позиціонується як майданчик, де українські військовослужбовці можуть поділитися тим, що “наболіло”. У мережевих обговореннях подробиць військової служби можуть фігурувати дані про місця дислокації військових частин, чисельність та склад підрозділів, стан техніки, озброєння тощо. Саме ця інформація для противника “на вагу золота”, – повідомляли в ЗСУ.

Крім того, ці канали активно рекламували низка російських та проросійських ЗМІ, лідери думок окупованої частини Донбасу.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!