ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Telegram-канали "НачШтабу" та "Черговий ООС" є російськими проєктами – Збройні сили України

04.02.2021, 11:12

Telegram-канали “НачШтабу” та “Черговий ООС” є російськими проєктами, які не мають стосунку до Збройних сил України. Про це повідомляється на сайті ЗСУ.

“Спеціальні майданчики в месенджерах створюються російськими спецслужбами для поширення фейків про Збройні сили України, збору інформації про них для подальшої дискредитації українських військовослужбовців та Збройних сил України в цілому”, – йдеться в повідомленні.

У ЗСУ нагадали, що 2018 року месенджер Telegram погодився надавати спецслужбам Росії за рішенням суду дані користувачів, які підозрюються в тероризмі. Ці дані охоплюють не лише ІР-адреси, а й номери телефонів, доступ до повідомлень у чатах.

Повідомляється, що Тelegram-канали “НачШтабу” та “Черговий ООС” для введення в оману користувачів представлено як українськомовні, проте вони не є українськими.

“Теlegram-канал “НачШтабу” позиціонується як майданчик, де українські військовослужбовці можуть поділитися тим, що “наболіло”. У мережевих обговореннях подробиць військової служби можуть фігурувати дані про місця дислокації військових частин, чисельність та склад підрозділів, стан техніки, озброєння тощо. Саме ця інформація для противника “на вагу золота”, – йдеться в повідомленні.

Також ЗСУ зауважують, що низка російських та проросійських ЗМІ, лідери думок окупованої частини Донбасу активно рекламують “НачШтабу” та “Черговий ООС”, що ще раз доводить належність та спрямованість цих ресурсів.

“Ми нагадуємо, що це ворожі проєкти та закликаємо користувачів месенджерів споживати інформацію відповідально та комунікувати безпечно”, – йдеться в повідомленні.

Фото ЗСУ

Як повідомляв ІМІ, 1 лютого Служба безпеки України заявила про викриття масштабної агентурної мережі, яка через Telegram-канали вела розвідувально-підривну діяльність на замовлення спецслужб Російської Федерації: “Легитимный”, “Резидент”, “Картель”, “Сплетница”, “Чорний квартал”, “Политический расклад”, “Нетипичное Запорожье”, “Тремпель Харьков”, “Одесский фраер”, “Днепр live”, “Николаев live”, “Херсон live”.

Liked the article?
Help us be even more cool!