ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бігус вибачився за програму з антивакцинаторами і видалив відео з YouTube

15.01.2020, 13:53
Фото – скриншот з відео Дениса Бігуса
Фото – скриншот з відео Дениса Бігуса

Керівник проєкту Bihus.info Денис Бігус заявив, що випуск програми “Геометрія Л” з антивакцинаторами – це перше відео, яке редакція коли-небудь видаляла з YouTube-каналу. Про це йдеться у відеозверненні Дениса Бігуса, яке він оприлюднив у Facebook 15 січня, повідомляє MediaSapiens.

У відео він пояснив, чому ввечері 14 січня випуск програми “Геометрія Л” зник з YouTube-каналу Bihus.info.  

“З огляду на реакцію цей випуск потрапив прямо в соціальну травму, про існування якої я не підозрював. Це пояснює, але не вибачає мене як редактора і керівника проєкту, який зазнав іміджевого збитку. Оскільки я не є спеціалістом у цьому типі травм, то не хочу в ній більше “колупатися”. Випуск видалено з каналу. Це перше відео, яке ми коли-небудь видаляли”, – розповів у відео Бігус.

Він запевнив, що у випуск не закладалася ідея пропаганди антивакцинації чи показу “іншої думки”. Бігус повідомив, що сам вакцинується і “не є прихильником існування щодо цього іншої думки”.

“Я хотів показати людей, які існують… Мені важко серйозно сприймати те, що хтось, хто подивиться цей випуск, перегляне своє ставлення і перейметься ідеями антивакцинації. Проте якщо цей “хтось” справді існує, я приношу йому свої глибокі і щирі вибачення”, – сказав Денис Бігус.  

Раніше видання повідомляло, що в програмі Дениса Бігуса подано виключно позицію антивакцинаторів, які озвучували, зокрема, й непідтверджені або маніпулятивні дані. Про це йшлося в тексті “Аутизм, гомеопатія та купівля довідок”: що не так із програмою Bihus.info за участі антивакцинаторів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!