ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Байден заявив, що звʼязки Маска з іншими країнами “варті уваги”

10.11.2022, 15:20
Фото – Patrick Semansky / AP
Фото – Patrick Semansky / AP

Президент США Джо Байден заявив, що звʼязки нового власника Twitter Ілона Маска з іншими країнами “варті уваги”. Про це він сказав 9 листопада на пресконференції, повідомляє The Guardian.

Так, у Байдена запитали, чи є, на його думку, Маск загрозою національній безпеці США, а також чи варто американському уряду розслідувати придбання Маском Twitter, якому посприяв конгломерат із Саудівської Аравії.

“На мою думку, співпраця і/або технічні відносини Ілона Маска з іншими країнами варті уваги. Я не натякаю, що він займається чимось протиправним, – лише кажу, що вони варті уваги”, – відповів Байден.

Саудівський принц Аль-Валід ібн Талал, один з найзаможніших інвесторів Середнього Сходу, та його компанія стали другими за значущістю інвесторами Twitter після того, як соцмережа перейшла у володіння до Маска.

Минулого тижня двоє американських сенаторів – демократ Рон Вайден, який очолює фінансовий комітет сенату, і сенатор від штату Коннектикут Кріс Мерфі – закликали до “ретельної перевірки” угоди щодо Twitter.

У своїй заяві Вайден зазначив: “Зважаючи на минулі випадки, коли саудівський режим ув’язнював тих, хто його критикував, заслав у Twitter шпигуна та жорстоко вбив журналіста Washington Post, цей режим не має отримати доступ до даних користувачів Twitter, їхніх особистих листувань та іншої інформації, яка може бути використана для встановлення осіб його політичних опонентів або для придушення критики, спрямованої проти королівської родини”.

Як пише видання, придбання Маском Twitter викликало в багатьох занепокоєння, що мільярдер може опинитися під тиском з боку країн, які намагаються контролювати свободу слова в інтернеті.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня агентство Bloomberg повідомило, що представники адміністрації президента США Джо Байдена обговорюють можливість перевірки деяких підприємств Ілона Маска щодо загрози національній безпеці після серії його проросійських заяв стосовно України.

Однак у Білому домі заявили, що інформація про те, що США обговорюють можливість перевірки деяких підприємств Ілона Маска щодо загрози національній безпеці “не відповідає дійсності”.

Liked the article?
Help us be even more cool!