ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Аваков про звільнення Аласанії: Я думаю, що там є з чим розібратися

04.02.2019, 11:58
Фото - МВС України / Facebook

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що дострокове звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління Національної суспільної телекомпанії України (НСТУ) є провокацією та наступом на свободу слова.

Про це він сказав журналістам 2 лютого, повідомляє DW.

“Я не думаю, що хороша ідея в цей час обкатувати технології і обмежувати пресу. Я не думаю, що хороша ідея відсторонити за два місяці до виборів главу Суспільного телебачення в незрозумілий спосіб. Ми зараз уважно за цим спостерігаємо”, - сказав Аваков журналістам у суботу, 2 лютого.

За його словами, звільнення Аласанії є нападом на свободу слова в Україні. “Я думаю, що там є з чим розібратися. Скажу більше: я не бачу факту цього відсторонення, я бачу факт дуже серйозної провокації й нападу на свободу преси за два місяці до виборів”, - заявив він.

Як повідомляв ІМІ, 31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про усунення з посади голови правління Суспільного мовлення Зураба Аласанії. Таке рішення було ухвалене більшістю голосів на черговому засіданні наглядової ради: за проголосували дев’ять присутніх членів наглядової ради, проти – три.

31 січня голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини розірвання з ним контракту і не виключає, що оскаржить у суді рішення наглядової ради НСТУ щодо його звільнення.

1 лютого голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія опублікував частину проекту рішення наглядової ради НСТУ, на якому базується його усунення.

Liked the article?
Help us be even more cool!