ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Асєєв та Сущенко просять Міжнародну та Європейську федерації журналістів підтримати кримських колег

28.04.2020, 17:10
Фото – fgorenie.org
Фото – fgorenie.org

Автор Радіо Свобода Станіслав Асєєв та кореспондент Укрінформу Роман Сущенко звернулися з листом до Міжнародної та Європейської федерацій журналістів із проханням посилити міжнародний тиск та підтримати кримськотатарських журналістів, яких російська влада незаконно утримує у в’язницях.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на одного з колишніх бранців Кремля. 

"Просимо в межах кампанії солідарності посилити міжнародний тиск для звільнення наших колег і зняття з них усіх незаконних звинувачень", – йдеться в листі на адресу генеральних секретарів і президентів Міжнародної та Європейської федерацій журналістів.

Ексбранці Кремля висловили вдячність об’єднанням журналістів за виявлену професійну солідарність та зусилля для їхнього звільнення і нагадали, що принципова позиція колег не лише посилювала міжнародний тиск на російську та маріонеткову владу на Донбасі, а й "давала наснаги й натхнення в’язням чинити спротив варварству та вірити, що день свободи настане". 

"Заяви, які приймали Міжнародна та Європейська федерації журналістів, а також спілки журналістів низки країн, відіграли свою особливу, надзвичайно важливу роль у поширенні правди про українських журналістів, переслідуваних Російською Федерацією і проросійською "владою" на Донбасі", – йдеться в листі.

Асєєв та Сущенко висловили переконання, що незаконно утримувані та ув’язнені кримськотатарські громадянські журналісти Наріман Мемедемінов, Сервер Мустафаєв, Ремзі Бекіров, Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхалієв мають негайно бути звільнені. "Кримінальне переслідування російськими силовиками, російською владою та судами кримських журналістів і блогерів є прямим порушенням свободи слова та права людей на об’єктивну інформацію", – зазначили вони.

Як повідомляв ІМІ, 7 вересня 2019 року Роман Сущенко був звільнений у межах обміну в'язнями між Україною та Росією. 

29 грудня 2019 року внаслідок обміну утримуваними особами на Донбасі звільнили Станіслава Асєєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!