ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Асєєв передав Зеленському списки полонених для майбутнього обміну

16.01.2020, 14:30
Фото – скриншот з відео ZN.ua
Фото – скриншот з відео ZN.ua

Журналіст Станіслав Асєєв особисто передав Президентові України Володимиру Зеленському списки полонених для майбутнього обміну. Про це він повідомив в інтерв'ю DT.UA, пише Укрінформ.

“Розмова з Президентом стосувалася в основному Донбасу. Але, оскільки ми не обговорювали, які речі можна зробити публічними, можу розповісти тільки про деякі деталі”, – повідомив Асєєв.

Він уточнив, що Президент уже отримав списки людей, які перебувають у в'язницях окупації.

“Ці списки – результати спільної роботи людей, які повернулися з полону. Ми звели до загального списку всі дані, які відомі. Це реальні люди, вони живі, ми їх бачили, і вони перебувають у різних місцях так званої пенітенціарної системи Донецька і Макіївки. Це було перше і найголовніше питання”, – зазначив Асєєв.

Водночас Асєєв не оприлюднив кількості людей, що потрапили до списків полонених.

“Кількість людей я все-таки зараз озвучувати не буду тому, що це явно не всі люди, які там знаходяться. Але ми всі в різний час сиділи в різних місцях і бачили різних людей. Тому звели все, що у нас було”, – уточнив журналіст.

За його словами, до списків потрапили цивільні, яких звинувачують у тероризмі, шпигунстві та екстремізмі.

“Оскільки ми перетиналися в основному з чоловіками, жінки сидять в окремих камерах, то переважна більшість у списках – чоловіки”, – уточнив Асєєв.

Як повідомляв ІМІ, 29 грудня 2019 року Станіслав Асєєв був звільнений у межах обміну утримуваними особами на Донбасі 29 грудня 2019 року.

До затримання проросійськими бойовиками співпрацював з низкою українських медіа, зокрема з Радіо Свобода, перебуваючи в окупованому Донецьку. Писав статті для проєкту “Радіо Донбас.Реалії” під псевдонімом Станіслав Васін.

Liked the article?
Help us be even more cool!