ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Арештовано "приховані" активи дружини Медведчука на понад 440 млн грн – СБУ

24.03.2023, 10:11
Фото – СБУ
Фото – СБУ

За матеріалами Служби безпеки України суд арештував активи дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Їхня загальна вартість становить більш ніж 440 млн грн.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ “Електрометалургійний завод “Дніпроспецсталь” ім. А. М. Кузьміна” в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії.

“Це стратегічно важливе підприємство спеціалізується на промисловому виробництві майже 1 тис. видів сталі та металовиробів. Арешт активів убезпечить їх від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави”, – зазначає СБУ.

Нагадаємо, наприкінці лютого суд арештував майно Оксани Марченко, яку підозрюють у фінансуванні Росгвардії та МВС РФ, на суму понад 5,6 млрд грн.

СБУ заявила, що компанії Оксани Марченко підпільно фінансували Росгвардію та МВС РФ. У зв'язку з цим Марченко оголосили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Liked the article?
Help us be even more cool!