ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Apple підвищує ціни в App Store на 20% в Україні

13.01.2022, 13:29
Фото – noticiasvillariva.com.do
Фото – noticiasvillariva.com.do

Компанія Apple підвищує ціни на програми та купівлі в App Store на 20% в Україні, повідомляє AIN.UA.

Це пов’язане з набуттям чинності закону щодо оподаткування електронних послуг нерезидентів, що зобов’язує іноземні онлайн-сервіси, якими користуються українці, на кшталт Facebook, Netflix, Steam та сервісів Apple та Amazon, платити податок у 20%.

Ціни на платні програми та купівлі в застосунках (крім підписок з автоматичним поновленням) в App Store зростуть на території України на 20% через новий податок на додану вартість.

“Щойно ці зміни набудуть чинності, розділ “Ціни та доступність” у розділі “Мої програми” буде оновлено. Ви можете будь-коли змінити ціни на свої програми та купівлі в застосунках (включно з підписками з автоматичним поновленням) в App Store Connect. Якщо ви пропонуєте підписку, ви можете зберегти старі ціни для наявних передплатників”, – розповіли в Apple розробникам.

Законопроєкт доповнює податковий кодекс (щодо оподаткування послуг нерезидентів, що постачаються на території України) нормою про оподаткування електронних послуг. За новими правилами, електронні послуги, які компанії-нерезиденти (які не мають у країні постійного представництва) постачають фізособам на території України, оподатковуються ПДВ (20%).

Якщо послуги постачаються до України через посередника, то для цього проєкту він і є постачальником. Якщо посередник теж нерезидент, він потрапляє під дію цієї статті.

Такі компанії мають реєструватися в Україні як платники ПДВ, для них передбачено спрощену процедуру реєстрації та подання звітності

Водночас із кодексу вилучають норму про “податок на іноземну рекламу”, тобто українські юрособи та ФОП не повинні сплачувати 20% податку під час купівлі електронних послуг в іноземних компаній.

Закон набрав чинності із 1 січня 2022 року, проте про підвищення ціни Google, eBay, Amazon, Adobe, Meta повідомили ще в грудні 2021 року.

Як пише видання, новий податок ліг не на компанії, а на користувачів, ціни для яких технологічні компанії просто підвищили на ті ж 20%. Водночас закордонні компанії не поспішають реєструвати в Україні ТОВ. Адже крім ПДВ є податок на прибуток, зарплатні податки, витрати на утримання офісу.

Як повідомляв ІМІ, 28 червня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон №1525-ІХ “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам”, відомий також як закон про податок на Google.

Згідно з документом, іноземні компанії, які постачають українцям електронні послуги, будуть зобов'язані зареєструватися платниками податку на додану вартість за спрощеною процедурою через спеціальний електронний сервіс, якщо загальна сума від здійснення відповідних операцій перевищує 1 млн грн на рік.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!