ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент підписав закон про "податок на Google"

29.06.2021, 15:13
Фото: DW
Фото: DW

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам" № 1525-ІХ, відомий також як закон про податок на Google. Про це інформує сайт президента.

Згідно з документом, іноземні компанії, які постачають українцям електронні послуги, будуть зобов'язані зареєструватися платниками податку на додану вартість за спрощеною процедурою через спеціальний електронний сервіс, якщо загальна сума від здійснення відповідних операцій перевищує 1 млн грн на рік.

"Це дасть змогу збільшити надходження до державного бюджету від ПДВ. Такі правила оподаткування вже стають звичною практикою в іноземних державах, наприклад у країнах Європейського Союзу, Австралії, Білорусі, Казахстані тощо", – стверджує пресслужба президента.

Зазначимо, що в пояснювальній записці ініціатор документа народний депутат Данило Гетьманцев посилається на "іноземний досвід" Російської Федерації та Білорусі, які впровадили аналогічні норми.

Liked the article?
Help us be even more cool!