ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд залишив Медведчука під домашнім арештом

30.07.2021, 17:05
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Київський апеляційний суд не задовольнив апеляційної скарги захисту народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука на обраний йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Відповідну ухвалу оголосила 30 липня суддя, що головує, повідомляє Укрінформ.

“Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 9 липня 2021 року залишити без змін. Апеляційну скаргу захисників... які діють в інтересах підозрюваного Медведчука (залишити. – Ред.) без задоволення”, – сказала вона.

Ухвала набуває законної сили з моменту проголошення й оскарженню не підлягає.

Як повідомляв ІМІ,  9 липня Печерський райсуд Києва продовжив до 7 вересня запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Медведчуку, якому інкримінують державну зраду.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку  (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 КК України).

Також, за версією слідства, вони допомагали Росії в підривній діяльності проти України шляхом ведення інформаційної війни.

13 травня Печерський райсуд Києва постановив узяти Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!