ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд залишив Антоненка під вартою

10.02.2021, 18:00
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Київський апеляційний суд міста Києва 10 лютого залишив без змін запобіжний захід обвинуваченому у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку. Адвокати клопотали про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на взяття на поруки, повідомляє Суспільне.

Під час суду адвокат Антоненка Дмитро Круговий заявив, що в прокурора немає жодного доказу, окрім експертизи ходи.

На засіданні адвокати клопотали про взяття обвинуваченого на поруки. Поручителів було близько 15 осіб, однак суддя попросив Антоненка обрати лише чотирьох.

"Я гарантую, що Антоненко буде приїздити на всі засідання. Через сніг і бурю. Для мене, як публічної людини, важливо зберегти своє ім'я. Тому я беру на себе цю відповідальність", – сказав один із поручителів Андрій Тетерук.

Прокурор Михайло Тішин у відповідь заявив про наявність ризиків, через які відпускати обвинуваченого не можна.

"Враховуючи, що зараз суд перебуває на стадії дослідження доказів і більшість свідків і інших учасників кримінального провадження не допитали, Антоненко може переховуватися від суду та впливати на свідків, спеціалістів та експертів, які ідентифікували особу, як ту, яка вчинила даний злочин", – Михайло Тішин.

У результаті суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 2 квітня.

Як повідомляв ІМІ, 10 лютого Апеляційний суд Києва дозволив фігуранту справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, військовому й музиканту Андрію Антоненку перебувати поруч із захисниками, а не в скляному боксі під час розгляду апеляційної скарги його захисників з обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. Нині серед підозрюваних у причетності до його вбивства – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтер Юлія Кузьменко. Вони заявляють про непричетність до вбивства.

Liked the article?
Help us be even more cool!