ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд дозволив Антоненку під час засідання перебувати за межами скляного боксу

10.02.2021, 16:19
Фото – Мар'ян Кушнір / Радіо Свобода
Фото – Мар'ян Кушнір / Радіо Свобода

Апеляційний суд Києва 10 лютого дозволив фігуранту справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, військовому й музиканту Андрію Антоненку перебувати поруч із захисниками, а не в скляному боксі під час розгляду апеляційної скарги його захисників з обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомляє Радіо Свобода.

Адвокати Антоненка на початку процесу подали клопотання про можливість перебувати поруч із захисниками, а не в скляному боксі. Захист наполягав на європейській практиці, вказуючи, що такий крок дозволить захистити честь та гідність Антоненка.

Прокурор Михайло Тішин виступив проти такої можливості, посилаючись на попередні рішення судів різних інстанцій, де судді відкидали це. Колегія суддів на місці ухвалила задовольнити таке клопотання, і Андрій Антоненко вийшов зі скляного боксу.

Раніше Шевченківський районний суд задовольнив клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу обвинуваченому у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб – до 2 квітня 2021 року.

Водночас іншим обвинуваченим теж продовжили запобіжні заходи. Юлія Кузьменко залишається під цілодобовим домашнім арештом, а Яна Дугарь – під грошовою заставою.

Нині справа вбивства Павла Шеремета розглядається Шевченківським судом на стадії дослідження матеріалів.

Нагадаємо, журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. Нині серед підозрюваних у причетності до його вбивства – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтер Юлія Кузьменко. Вони заявляють про непричетність до вбивства.

Liked the article?
Help us be even more cool!