ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд визнав винним бізнесмена, що напав на журналістів "Думської ТБ"

10.01.2023, 13:48
Фото – скриншот з відео Думської ТБ
Фото – скриншот з відео Думської ТБ

Апеляційний суд Одеської області 9 січня залишив чинним вирок суду першої інстанції щодо власника кафе Валерія Чорного, який у 2021 році напав на знімальну групу одеського телеканалу “Думська ТБ”. Про це Суспільному повідомив потерпілий Євгеній Войтенко.

Під час засідання Чорний разом з адвокатом скаржився, що знімальна група начебто не мала із собою жодних документів, а також висловлював незгоду з рішенням суду першої інстанції, який зобов'язав його сплатити 20 тисяч гривень морального збитку.

“Мені здалося, що Валерій Чорний вважає, що нічого протизаконного, напавши на телевізійну групу, під час виконання нею професійних обов'язків, він не зробив. Тобто вважає себе в даному випадку абсолютно правим та невинним”, – прокоментував телеоператор Євген Войтенко.

Валерій Чорний пішов із судової зали ще до того, як суддя проголосив вирок.

Нагадаємо, 7 листопада 2022 року Суворовський районний суд Одеси визнав власника закладу Валерія Чорного винним за статтею 345-1 та засудив його до двох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на строк півтора року. Крім цього, Чорний повинен виплатити 20 тисяч гривень компенсації за моральний збиток.

Як повідомляв ІМІ, 4 жовтня 2021 року в Одесі працівники одного з кафе напали на знімальну групу “Думської ТБ” під час знімання про кафе, які працювали без дозвільних документів. Журналістка “Думської ТВ” Юлія Гетманець повідомила ІМІ, що нападник ударив кілька разів оператора телеканалу Євгена Войтенка.

За цим фактом поліція Одеси розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України та повідомила про підозру керівнику ресторану в Одесі за фактом перешкоджання та погроз насильством журналістам телеканалу “Думська ТБ”. Про підозру повідомлено за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 1 ст. 345-1 (погроза насильством) КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!