ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Amnesty International вимагає негайно звільнити Протасевича

24.05.2021, 15:54
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вимагає негайно звільнити білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Відповідну заяву розміщено на сайті організації, повідомляє Прямий канал.

“Немає сумнівів у тому, що білоруська влада використала фальшиву загрозу вибуху і винищувач МіГ, щоб змусити приземлитися літак, який летів з однієї країни Європейського Союзу до іншої. Причому це зроблено з єдиною метою – затримати й змусити замовкнути критично налаштованого щодо білоруської влади журналіста, який виїхав із країни.

Хоча це звучить як сценарій до голлівудського фільму, насправді це реальність очевидного акту повітряного піратства, яка відверто лякає. Європейський Союз і решта світу повинні відреагувати на цю ситуацію й закликати до негайного звільнення Романа Протасевича. Йому мають дозволити покинути Білорусь і вирушити до країни, яку сам обере”, – заявила директорка Amnesty International у регіоні Східної Європи й Центральної Азії Марі Стразерс.

Як повідомляв ІМІ, Романа Протасевича затримали 23 травня. Він був пасажиром літака рейсу Афіни – Вільнюс, який сів у Мінську через повідомлення про бомбу на борту. Після огляду білоруські поліцейські його заарештували. Ryanair отримав вказівки від білоруських авіадиспетчерів посадити літак у Мінську. За дорученням Лукашенка для ескорту літака в небо підняли військовий винищувач МіГ-29.

24 травня низка білоруських правозахисних організацій визнала затриманого 23 травня в аеропорту Мінська журналіста Романа Протасевича політв'язнем.

Liked the article?
Help us be even more cool!