ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Amnesty International створила конверти з "обіймами" України та РФ

14.09.2022, 10:51
Фото – nimvalar / Twitter
Фото – nimvalar / Twitter

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International створила конверти, на яких зображені двоє людей, які обіймаються. Одна людина пофарбована в кольори прапора України, інша – Росії, повідомляє ZN.ua.

"Вони знову за своє. Amnesty International просто не може припинити порівнювати агресора та жертву. Просто забирайте сумки та йдіть. Агнесс Каламар (голова організації. – Ред.) настав час піти у відставку" – повідомляє новинний агрегатор Visegrád 24.

На конвертах заклик підтримати грошима російських політв’язнів, які нібито мають допомогти "чинити тиск на російський уряд". Йдеться про суми від 15 до 45 фунтів стерлінгів (від 637 до 1910 грн. – Ред.). Зараз організація оголосила збір для Олександри Скочиленко – петербурзької мисткині та журналістки. Російські силовики затримали її 11 квітня 2022 року за антивоєнну агітацію. Їй загрожує до десяти років ув’язнення. Вона має проблеми зі здоров’ям, які загострилися в СІЗО. У червні 2022 року Amnesty International оголосила художницю в'язнем сумління.

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк припускає, що, ймовірно, йдеться про свідому інформаційну кампанію, а не звичайну непоінформованість.

"Amnesty вважає, що ми маємо зустрічати росіян обіймами, поки вони тут влаштовують геноцид… Думаю, що вони сидять на грошах кремля, бо настільки непоінформованими в сучасному світі бути просто неможливо. Не думаю, що вони тупі, вони свідомо це пропагують", – зазначила Романюк.

Нагадаємо, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International опублікувала доповідь, у якій заявила, що українські військові ставлять під загрозу цивільне населення, створюючи бази та застосовуючи системи озброєння в житлових районах, зокрема в школах і лікарнях, намагаючись відбити російське вторгнення.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що це дослідження AІ не враховує факту агресії росії, хронології подій та контексту захисту Україною своєї державності, а також спотворює реальну картину міжнародного злочину агресії, який вчиняє росія з 2014 року.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що звіт Amnesty "намагається амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву".

Amnesty International згодом попросила вибачення за "страждання та гнів", спричинені її останнім звітом щодо України, однак заявила, що не відмовляється від своїх висновків.

Liked the article?
Help us be even more cool!