ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Amnesty International перекладає відповідальність з агресора на жертву – Зеленський

05.08.2022, 10:00
Фото Офісу президента
Фото Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що доповідь міжнародної правозахисної організації Amnesty International про те, що українська армія нібито наражає на небезпеку цивільне населення країни, перекладає відповідальність з агресора (росії) на жертву (Україну).

Про це він заявив у вечірньому відеозверненні 4 серпня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він назвав російський обстріл 4 серпня міста Торецьк Донецької області, внаслідок якого загинуло вісім людей, а також зруйновано інфраструктуру, черговим цинічним та розважливим актом російського терору.

“Вони знали, куди б'ють й, очевидно, хотіли, щоб люди постраждали. Щодо цього та тисяч інших злочинів російських терористів ми не бачимо чітких та своєчасних доповідей від деяких міжнародних організацій. Але ми побачили сьогодні зовсім іншу доповідь від Amnesty International, яка, на жаль, намагається амністувати державу-терориста і перекласти відповідальність з агресора на жертву”, – заявив Зеленський.

Він зазначив, що немає і не може бути навіть гіпотетичної умови, згідно з якою російські удари по Україні стають виправданими. “Агресія проти нашої держави є нічим не спровокованою, загарбницькою та відверто терористичною”, – сказав президент.

“І якщо хтось робить звіт, в якому жертва та агресор нібито в чомусь однакові, якщо аналізують якісь дані про жертву, а що робив агресор у цей час, ігнорують, то з цим не можна миритися”, – додав Зеленський.

Він нагадав, що внаслідок російських обстрілів по Україні пошкоджено або повністю знищено майже 200 релігійних споруд різних конфесій, близько 900 медичних закладів, понад 2 200 освітніх закладів, десятки університетів, сотні шкіл та дитячих садків.

“Окупанти неодноразово свідомо били з артилерії та мінометів по чергах людей за водою, евакуаційних автобусах, неодноразово били по зупинках громадського транспорту. Російська армія не зупинялася навіть перед ударами по меморіалах і кладовищах, по табору з військовополоненими в Оленівці. І доповідей про це чомусь немає”, – наголосив Зеленський.

З огляду на це глава держави назвав доповідь Amnesty International “аморальною вибіркою”, яка допомагає державі-терористу. “Кожен, хто амністує Росію і хто штучно створює такий інформаційний контекст, що якісь удари терористів є нібито виправданими чи нібито зрозумілими, не може не розуміти, що цим допомагає терористу. А якщо такі маніпулятивні доповіді робите, то й відповідальність за знищення людей поділяєте з ними”, – резюмував він.

Як повідомляв ІМІ, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International опублікувала доповідь, у якій заявила, що українські військові створюють загрозу цивільному населенню, створюючи бази та застосовуючи системи озброєння в житлових районах, зокрема в школах і лікарнях, намагаючись відбити російське вторгнення.

Міністр оборони Олексій Резніков назвав неадекватними спроби Amnesty International урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист.

Український офіс Amnesty International заявив, що не брав участі в підготовці та поширенні доповіді, у якій ідеться, що українська армія наражає цивільних на небезпеку.

Liked the article?
Help us be even more cool!