ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Український офіс Amnesty International заявив, що не брав участі в підготовці звіту про українську армію

04.08.2022, 17:54
Фото – kmetro0.it
Фото – kmetro0.it

Український офіс правозахисної організації Amnesty International не брав участі в підготовці та поширенні доповіді, у якій ідеться, що українська армія наражає цивільних на небезпеку.

Про це Громадському повідомила речниця "Amnesty International Україна" Катерина Мітєва.

"Український офіс не брав участі ані в підготовці, ані в розповсюдженні цієї інформації. За правилами організації, під час збройних конфліктів і воєн документуванням порушень і злочинів займається виключно Департамент реагування на кризи", – сказала речниця.

Натомість із початку повномасштабної війни український офіс Amnesty International адвокатує питання розслідування з боку України та інших держав воєнних злочинів росії, скоєних в Україні, зазначають в офісі.

"Як міжнародна організація Amnesty International займається розслідуванням та документуванням воєнних злочинів всіх сторін, які беруть участь у війні. З 24 лютого дослідники й дослідниці організації задокументували десятки воєнних злочинів на території України й довели, що вони були скоєні саме російськими військовими", – зазначили в організації.

У пресслужбі наголошують, що потрібно відрізняти воєнні злочини та порушення міжнародного гуманітарного права (МГП), яким регулюють закони та звичаї війни. Лише найтяжчі порушення МГП вважаються воєнними злочинами й потребують притягнення винних до кримінальної відповідальності.

"Команда Департаменту реагування на кризи Amnesty International не зафіксувала жодного воєнного злочину українських військових", – заявили в "Amnesty International Україна".

Загалом же дослідники та дослідниці правозахисної організації фіксують воєнні злочини на основі детального аналізу та верифікації всіх доступних фото і відеодоказів, свідчень очевидців, даних радарів та супутникових знімків. Якщо є доступ до об'єкта, на місцях оцінюються залишки зброї та ступінь і характер руйнувань. Зокрема, так збирали докази воєнного злочину росії під час атаки на Драмтеатр у Маріуполі.

Як повідомляв ІМІ, міністр оборони Олексій Резніков назвав неадекватними спроби Amnesty International урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист.

4 серпня правозахисна організація Amnesty International опублікувала доповідь, у якій заявила, що українські військові створюють загрозу цивільному населенню, створюючи бази та застосовуючи системи озброєння в житлових районах, зокрема в школах і лікарнях, намагаючись відбити російське вторгнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!