ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Активісти пікетували телеканал “Наш” з вимогою санкцій щодо нього та Мураєва

03.02.2022, 10:35
Фото – Юлія Овсяннікова / Укрінформ
Фото – Юлія Овсяннікова / Укрінформ

У Києві 2 лютого активісти вимагали застосувати санкції проти телеканалу “Наш” та його власника Євгена Мураєва. Під офісом телеканалу на вулиці Жилянській зібралися понад півтори сотні осіб, повідомляє Укрінформ

Учасники акції тримали плакати з написами “Наш – не наш”, “Нова формула України = Мураєв + тюрма”, “Зброя Кремля – в центрі столиці” тощо. 

Біля входу в офіс телеканалу спалили відро з ватою, на якому була фотографія Мураєва.

Активісти вимагали санкцій проти Мураєва “як російського агента”, закриття телеканалу “Наш”, а також ухвалення Верховною Радою закону про колабораціонізм та запровадження кримінальної відповідальності за заперечення факту російської агресії.

Під час акції співробітники телеканалу “Наш” з-за паркану ввімкнули в колонках запис із закликом не брати участь у “проплачених мітингах американського інвестора Джорджа Сороса”, а в ефірі каналу ведучі й гості студії називали акцію “дикістю” та результатом “зовнішнього управління”, повідомляє Громадське.

На завершення акції її учасники запалили фаєри та розприскали червону фарбу на рекламний банер каналу.

На місці працювала Національна поліція та поліція діалогу, загалом близько 25 співробітників.

Як повідомляв ІМІ, 1 лютого в Києві під телеканалом “Наш” пройшла акція протесту активістів з вимогою його закриття та запровадження санкцій щодо власника Євгена Мураєва. Учасники звинуватили телеканал в антиукраїнській пропаганді в інтересах РФ. Вони наклеїли символіку армії РФ на банер телеканалу “Наш”, створили біля входу символічний блокпост, облили вхід до каналу червоною фарбою.

Фото Юлія Овсяннікова / Укрінформ

Фото Юлія Овсяннікова / Укрінформ

Акцію на 2 лютого організовував активіст Сергій Стерненко з вимогою застосувати санкції проти Євгенія Мураєва та його телеканалу “Наш”.

27 січня “Українська правда” з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомила, що Служба безпеки України готує документи для внесення до санкційного списку телеканалу “Наш”.

24 січня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що, щойно від уповноважених органів надійде звернення стосовно запровадження санкцій щодо телеканалу “Наш”, РНБО терміново розгляне це питання, а поки що таких звернень немає.

За даними Радіо Свобода, 22 січня Офіс із закордонних справ Великої Британії поширив заяву, що Москва хоче шляхом агресії змінити владу в Україні і як потенційного кандидата на її очільника розглядає колишнього народного депутата Євгена Мураєва. Сам Мураєв це заперечив.

Liked the article?
Help us be even more cool!