ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Активісти перешкоджали проведенню пресконференції у Львівському пресклубі

12.11.2019, 12:20
Фото – pressclub.lviv.ua
Фото – pressclub.lviv.ua

Львівський пресклуб заявив про перешкоджання проведенню пресконференції в їхньому приміщенні 8 листопада. Про це повідомляється на сайті пресклубу.

Згідно з повідомленням, у приміщення пресклубу ввірвалося три десятки осіб, які називали себе представниками організацій, пов’язаних з АТО. Вони відмовилися залишити приміщення і в такий спосіб намагалися зірвати пресконферецію для журналістів про зрив опалювального сезону в місті Новий Розділ Львівської області, в якій спікерами були анонсовані нардеп Тарас Батенко, депутат ЛМР Ігор Телішевський та заступник міського голови Нового Роздолу (2015–2019) Андрій Цюра.

Початок заходу було затримано на пів години, потім частина громадських діячів залишила пресконференцію, а ті, хто не пішов, заважали її проведенню. 

ГО “Львівський пресклуб” розцінив цей факт як перешкоджання журналістській діяльності. “Оскільки представникам пресклубу та ЗМІ, які прийшли на захід, заважали виконувати свій професійний обов’язок”, – йдеться в повідомленні. Пресклуб звернувся з цього приводу до поліції та прокуратури.

У пресклубі зазначили, що одночасно з проведенням пресконференції у Львівській ОДА відбувалося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що визнала ситуацію з опалювальним сезоном у Новояворівську та Новому Роздолі – надзвичайного техногенного характеру. Видання dailylviv.com з посиланням на власні джерела написало, що завданням активістів було гальмування пресконференції, щоби “влада встигла спрацювати на випередження ініціативи знизу і оголосити надзвичайну техногенну ситуацію в Новому Роздолі і Новояворівську”. 

Як прокоментував Zaxid.net ситуацію керівник пресклубу Роман Шестак, ніхто з цих людей не мав журналістських посвідчень і жодного стосунку до журналістської діяльності. За інформацією видання, протягом проведення заходу представники громадських організацій неодноразово вимагали слова. Один з учасників висловив припущення, що захід організовано для того, щоб дискредитувати очільника ЛОДА Маркіяна Мальського. 

9 листопада представниця поліції Львівської області Світлана Добровольська повідомила, що за фактом звернення розпочато перевірку.

Liked the article?
Help us be even more cool!