ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Акціонери Twitter подали до суду на Маска

27.05.2022, 11:55
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Акціонери Twitter подали позов проти Ілона Маска, стверджуючи, що він маніпулював ціною акцій компанії у своїх інтересах.

Про це повідомляє НВ з посиланням на TechCrunch.

Відповідний позов подано 25 травня до федерального окружного суду Північної Каліфорнії. Інвестори компанії стверджують, що Маск навмисно знизив вартість акцій компанії, щоб укласти вигіднішу угоду.

“На справедливу ринкову вартість цінних паперів Twitter негативно вплинули помилкові заяви Маска і неправомірна поведінка”, – йдеться в позові.

Також акціонери згадують рішення Маска відмовитися від належної обачності як умову придбання та його подальшу підозрілу своєчасну заяву про те, що Twitter спотворив кількість ботів на своїй платформі.

“Маск кілька разів писав про цю проблему у Twitter у минулому, перш ніж зробити пропозицію про придбання Twitter, чудово знаючи про ботів”, – йдеться в тексті позову.

У позові стверджується, що Маск, імовірно, намагався знизити вартість Twitter, ставлячи під сумнів свої зобов'язання та принижуючи компанію.

Після коментарів Маска акції Twitter також значно впали, що, як стверджується в позові, є “вкрай незвичайним” з огляду на погоджену ціну викупу компанії.

Крім того, у позові стверджується, що Маск навмисно затримав подання форми розкриття інформації, коли його частка в компанії перевищила 5%, що дозволило йому продовжити купувати акції зі знижкою.

“Зневага Маска до законів про цінні папери демонструє, як можна нехтувати законом і податковим кодексом, щоб накопичити своє багатство за кошт інших американців”, – йдеться в скарзі.

Як повідомляв ІМІ, засновник компаній SpaceX й Tesla Ілон Маск заявив, що не продовжуватиме угоди щодо купівлі соціальної мережі Twitter у разі, якщо компанія не доведе кількості несправжніх акаунтів на рівні до 5% усіх користувачів. До того Маск повідомив про зупинення операції щодо купівлі Twitter Inc. до отримання деталей, які підтверджують, що частка спамових та фейкових акаунтів справді становить менш ніж 5%.

Раніше Маск уклав договір про купівлю соцмережі Twitter за 44 млрд доларів. Він зазначив, що хоче зробити Twitter кращим, ніж будь-коли, й доповнити соцмережу новими функціями, що мають підвищити довіру, перемогти спам-ботів та аутентифікувати всіх людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!