ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Акціонери Forbes розірвали угоду про продаж медіахолдингу мільярдеру Расселу

Фото - Forbes
Фото - Forbes

Акціонери Forbes Global Media Holdings (материнська компанія Integrated Whale Media) 21 листопада розірвали угоду про продаж медіахолдингу групі інвесторів під керівництвом американського мільярдера Остіна Рассела.

Про це йдеться у заяві компанії, повідомляє український Forbes

“Скасування цього продажу не вплине на нашу повсякденну діяльність чи бізнес-цілі”, – повідомили у компанії і додали, що продовжать працювати над розвитком бренду в усьому світі.

У Forbes заявили, що протягом багатьох років компанія мала достатній інвестиційний інтерес, і “ми продовжимо розглядати інші можливості, які можуть допомогти прискорити нашу стратегію зростання”. 

“Ми збираємося продовжувати інвестувати, дивитися у майбутнє та рухатися вперед, як і планувалося”, – йдеться у заяві.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня 2023 року стало відомо, що засновник американської технологічної компанії Luminar Technologies Inc. Остін Рассел придбав 82% акцій Forbes Global Media Holdings. Водночас медіа писали, що одним з ініціаторів купівлі медіахолдингу Forbes став російський олігарх, власник Forbes Russia Магомед Мусаєв, а Остін Рассел є лише прикриттям. У 2017 році Мусаєв інвестував у Luminar $20 млн, коли й познайомився з Расселом. Для нього угода обернулась успіхом – після виходу на IPO з компанії він забрав $270 млн. 

У жовтні 2023 року The Washington Post написала, що Магомед Мусаєв у приватних розмовах з партнерами в червні цього року стверджував, що уклав угоду всього свого життя та став тіньовим власником глобальної медіагрупи Forbes. Видання посилалося на п'ять аудіозаписів і відеозапис, на яких Мусаєв говорить про купівлю та називає Остіна Рассела “обличчям” угоди. Однак Рассел заперечив будь-яку причетність росіян чи китайців до цієї угоди.

Журнал Forbes був заснований 1917 року шотландським іммігрантом і бізнес-колумністом мережі газет Hearst Б. К. Форбсом.

Liked the article?
Help us be even more cool!