ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

AFP висловило Стецю занепокоєння публікацією на "Миротворці" даних своїх журналістів

20.05.2016, 11:32

Дирекція агентства “Франс-Прес” (АФП) направила листа міністру інформаційної політики України Юрію Стецю, у якому висловила занепокоєння публікацією персональних даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” у “ДНР”, і звинуваченням їх у співпраці із сепаратистами. Копію листа опублікувала у своєму Facebook заступниця міністра Тетяна Попова, повідомляє “Детектор медіа”.

“Дирекція агентства “Франс-Прес” (АФП) хотіла б висловити Вам своє занепокоєння щодо публікації на одному з українських сайтів списку журналістів, акредитованих у самопроголошеній “Донецькій Народній Республіці” (ДНР), у якому фігурують численні репортери, фотографи та відеокореспонденти АФП”, - йдеться у листі на ім’я Юрія Стеця.

Окремо дирекція агентства “Франс-Прес” згадує факт поширення інформації про публікацію сайту “Миротворець” із звинуваченнями на адресу журналістів народним депутатом Антоном Геращенком (“Народний фронт”).

“Поширення цього списку українським депутатом на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook також викликає у нас занепокоєння, оскільки автори цієї публікації звинуватили всіх журналістів, акредитованих у ДНР, у “співпраці з бойовиками терористичної організації”, - йдеться у листі АФП.

Дирекція агентства розраховує, що українська влада буде і надалі забезпечувати журналістам АФП необхідні умови безпеки для виконання їх професійних обов’язків.

Як повідомляв ІМІ, 20 травня сайт Центру “Миротворець” оприлюднив оновлений список журналістів, які отримали “акредитацію” в угрупованні “ДНР”.

7 травня на сайті Центру дослідження ознак злочину проти національної безпеки України “Миротворець”, де збирають дані про сепаратистів, оприлюднили отриманий завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів список із понад 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” в збройному угрупованні “ДНР”.

Це викликало обурення журналістської спільноти.

11 травня журналісти українських та закордонних ЗМІ, а також представники українських та міжнародних медіа-організацій звернулися до сайту “Миротворець” з вимогою негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані журналістів, які отримали в самоназваних “ДНР/ЛНР” “акредитацію”.

Також заявники звернулися до української влади, правоохоронних органів України з вимогою порушити кримінальне провадження за фактом порушення Закону України про захист персональних даних, здійснення тиску та погроз журналістам, які зазначені у списку.

“Репортери без кордонів” заявили, що відповідальні за появу персональної інформації у публічному доступі повинні постати перед судом.

11 травня прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

Комітет захисту журналістів засудив публікацію в Україні особистих даних тисяч журналістів і працівників засобів інформації, що отримали “акредитацію” від угруповання “ДНР”.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила занепокоєння оприлюдненням персональних даних журналістів сайтом “Миротворець”.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська 11 травня звернулася до Служби безпеки України та голови Національної поліції з проханням забезпечити блокування доступу до сайту “Миротворець” на території України.

11 травня члени Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики прийняли заяву щодо неприпустимості порушення права на захист персональних даних та публікації персональних даних журналістів на сайті “Миротворець”.

13 травня Центр дослідження ознак злочину проти національної безпеки України “Миротворець” заявив про закриття однойменного сайту, на якому опублікував персональні дані журналістів, що отримали “акредитацію” в так званих “ДНР/ЛНР”.

13 травня заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова написала, що виступає проти закриття сайту “Миротворець”.

16 травня народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко звернувся до міністра внутрішніх справ, генпрокурора і голови СБУ з проханням закрити кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

19 травня колектив Центру “Миротворець” заявив про відновлення найближчим часом функціонування сайту.

Liked the article?
Help us be even more cool!