ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокат Сенцова заявив, що нічого не знає про продовження його голодування

09.10.2018, 15:29

Адвокат українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що не має жодної інформації про рішення українця продовжувати голодування. Про це повідомляє Радіо Cвобода з посиланням на “Медіазону”.

"Дивна ситуація", - прокоментував Дінзе повідомлення уповноваженого з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному Росії Анатолія Сака про те, що офіційно Сенцов голодування не припиняв.

За словами Дінзе, 5 жовтня Сенцов вирішив припинити голодування і відтоді він не повідомляв про намір змінити рішення.

Як повідомляв ІМІ, український режисер Олег Сенцов написав листа, в якому зазначив, що припинить голодування 6 жовтня. Він назвав це “вимушеним заходом через загрозу насильницького годування” і попросив пробачення у тих, “кого підвів”.

Про припинення голодування Сенцовим повідомив 5 жовтня заступник директора Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко.

5 жовтня голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов повідомив, що Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!