ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокат митрополита Павла вважає, що через інфаркт його підзахисного тепер не можуть допитувати

Фото – Вікторія Рощина / УП
Фото – Вікторія Рощина / УП

Адвокат екснамісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ (підконтрольна РПЦ) Павла (Лебедя) протоієрей Микита Чекман повідомив, що митрополит відновлюється після операції і в такій ситуації правоохоронні органи зобов'язані зупинити будь-яке провадження у зв'язку зі станом здоров'я підозрюваного.

Про це Микита Чекман повідомив у коментарі Суспільному

Раніше Чекман з посиланням на лікарів повідомив, що Павлу діагностували гострий інфаркт міокарда. 

Його госпіталізували 14 серпня в кардіовідділенні однієї з лікарень Києва. Представники УПЦ пізніше уточнили, що священнослужителю зробили хірургічну операцію на судинах серця.

За словами Микита Чекмана, митрополиту не можна підійматися з ліжка: “Я не можу з лікарями більш неофіційно спілкуватись, я ж не є родичем. Те, що я знаю, я повідомляю суспільству узгоджену позицію. Більш детально не можу вам пояснити”.

Юрист вважає, що в такій ситуації правоохоронні органи зобов'язані зупинити будь-яке провадження (щодо митрополита Павла. – Ред.) у зв'язку зі станом здоров'я підозрюваного, згідно з нормами кримінально-процесуального законодавства.

Як повідомляв ІМІ, 7 серпня настоятеля Києво-Печерської лаври Павла звільнено з-під варти під заставу в розмірі 33 мільйони 300 тисяч гривень. 14 липня суд змінив митрополиту запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 14 серпня або заставу в розмірі понад 33 млн грн.

13 липня СБУ повідомила про нову підозру настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу (Петро Лебідь) за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно) та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України за вчинене службовою особою повторно).

1 квітня 2023 року СБУ вручила підозру наміснику лаври та митрополиту УПЦ МП Павлу за двома статтями Кримінального кодексу: розпалювання міжрелігійної ворожнечі (ст. 161 ККУ) та поширення матеріалів, які виправдовують російську агресію (ст. 436-2 ККУ).

Liked the article?
Help us be even more cool!