ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокат митрополита Павла повідомив, що той вийшов із СІЗО під заставу в понад 33 млн грн (оновлено)

Фото - lavra.ua
Фото - lavra.ua

Настоятеля Києво-Печерської лаври Павла 7 серпня звільнено під заставу у розмірі 33 мільйони 300 тисяч гривень. Про це повідомив його адвокат Микита Чекман у своєму телеграм-каналі.

За словами адвоката, суму застави зібрали парафіяни УПЦ МП після того, як на сайті церкви було оприлюднено реквізити.

Він додав, що заставу внесли близько 1000 людей.

Оновлення. У Київській обласній прокуратурі Інтерфакс-Україна підтвердили, що за митрополита було внесено заставу в повному обсязі. "Внесено заставу, він вийшов із СІЗО", - сказали в прокуратурі, додавши, що тепер стосовно нього діють покладені судом зобов'язання.

У прокуратурі уточнили, що підозрюваний також зобов'язаний носити електронний браслет.

Як повідомляв ІМІ, 1 квітня 2023 року СБУ вручила підозру наміснику лаври та митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебідю) за двома статтями кримінального кодексу: розпалювання міжрелігійної ворожнечі (ст.161 ККУ) та поширення матеріалів, які виправдовують російську агресію (ст. 436-2 ККУ).

Тоді ж Шевченківський суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Під час засідання 29 травня він заперечував зв’язки з Московським патріархатом, а також висловлював обурення через прізвисько Паша Мерседес, яке закріпилося за ним через використання дорогих автівок.

13 липня СБУ повідомила про нову підозру настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу (Петро Лебідь) за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно) та ч.3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України за вчинене службовою особою повторно).

Liked the article?
Help us be even more cool!