ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокат Асєєва: Прокуратура запросила для коменданта катівні "Ізоляція" 15 років

Прокуратура запросила в суді для коменданта катівні “Ізоляція” в тимчасово окупованому Донецьку Дениса Куликовського (Палича) 15 років позбавлення волі.

Про це повідомив Олег Горбачов, адвокат потерпілого журналіста Станіслава Асєєва.

Як розповів адвокат, минулого тижня відбулися судові дебати в справі Куликовського і він у своїй промові просив суд “у вищій мірі підтримати запрошену міру покарання через величезний масштаб скоєних воєнних злочинів проти цивільних”.  

“Я працюю адвокатом уже другий рік, і за цей час брав участь у багатьох непростих справах. Але ця справа – одна з головних у моєму житті. Для тих, хто не знає, “Ізоляція” – це справжній концтабір, де катують полонених. У цій справі я представляю журналіста Станіслава Асєєва, який під час перебування в полоні особисто зіштовхувався з Куликовським, який вчинив не один жахливий злочин. Він віддавав накази застосовувати тортури та іноді особисто сам катував полонених”, – написав адвокат на своїй фейсбук-сторінці. 

Він додав, що 22 грудня цього року відбудеться судове засідання, де заплановано останнє слово Куликовського, і надалі суд піде в нарадчу кімнату для ухвалення вироку.

Фото фейсбук Олега Горбачова

“Сподіваюсь на справедливий вирок суду, дуже хочеться, щоб ця справа стала дійсно показовою для України, і за катування і нелюдське поводження з нашими полоненими винні були б притягнені до кримінальної відповідальності”, – зазначив він.

Адвокат додав, що для гласності проситиме суд зробити засідання в частині оголошення вироку відкритим для журналістів і тих, хто стежить за справою.

Як повідомляв ІМІ, 29 грудня 2019 року Станіслав Асєєв був звільнений у межах обміну утримуваними особами на Донбасі 29 грудня 2019 року. Бойовики “ДНР” звинувачували його в шпигунстві та утримували з 2017 року.

До затримання бойовиками Асєєв співпрацював з низкою українських медіа, зокрема з Радіо Свобода, перебуваючи в окупованому Донецьку. Писав статті для проєкту “Радіо Донбас.Реалії” під псевдонімом Станіслав Васін.

9 листопада СБУ затримала в Києві колишнього бойовика терористичної організації “ДНР”, очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області “Ізоляція” Дениса Куликовського. За інформацією СБУ, цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України.

Його затримали в межах раніше відкритого кримінального провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 149 (торгівля людьми), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!