ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Щоб посіяти на Заході зневіру в перемозі України": Данілов про потужну інформатаку РФ

22.03.2023, 13:44
Фото – Getty images
Фото – Getty images

Росія розгортає потужну інформаційну кампанію, спрямовану насамперед на ЄС та США, щоб посіяти на Заході зневіру в перемозі України.

Про це написав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у колонці для Української правди.

“Зараз ми спостерігаємо розгортання московією однієї з найпотужніших інформаційних кампаній починаючи з лютого 2022 року, спрямованих насамперед на ЄС та США. Її мета – посіяти на Заході зневіру в Перемозі України. У результаті ми маємо, за задумом Кремля, отримати підрив військової допомоги, примус України до переговорів з Путіним”, – зазначив Данілов.

За його словами, з цією метою в усій Європі активізуються російські агенти впливу, процес очищення від яких, зазначає Данілов, у ЄС лише розпочався. Також РФ залучає корумповані бізнес-лобі, які зацікавлені в російській сировині та ринках.

"Через підібраних спікерів і "окучені" західні засоби масової інформації просуваються тези про проблеми в українській армії, про конфлікти у вищому військово-політичному керівництві, про виснаження ресурсів і неможливість подальших наступальних дій. Вихід, який малюють московити, – "переговори" і "заморожування" війни", – зазначив секретар РНБО.

Водночас, пише Данілов, поширюється дезінформація про підготовку Україною масштабної провокації, пов'язаної з начебто використанням радіоактивних відходів для виготовлення "брудної бомби".

"Для того щоб відвернути увагу західних партнерів, спровокувати панічні настрої в європейських і американських спільнотах, москва робить спробу роздмухати конфлікт на інших чутливих для Заходу територіях, грає на ядерних фобіях, вдаючись до прямого шантажу. У Молдові проросійські партії організовують антиурядові мітинги, провокуючи масові заворушення. Точками провокування стають території від Балкан до Суахілі. Всюди московити роблять спробу всунути свого незваного носа", – наголосив Данілов.

Як розповів ІМІ ведучий єдиного телемарафону Вадим Карп'як, оскільки Україна блокує російські та проросійські медіа на своїй території, росіяни почали закидати свою пропаганду через західні джерела, зокрема Financial Times, The New York Times. 

"Постійно з'являються якісь вкиди, що військова допомога не доходить до України, що HIMARS ми перепродали. Зараз історія про те, що "українці підірвали "Північний потік". А в нас же зараз є підвищена довіра до західних медіа, бо вони попереджали нас про цю війну з кінця жовтня. Я нагадаю, що перша серйозна інформація, що Росія готується до нападу, з'явилась у The Washington Post наприкінці жовтня 2021 року", – зазначив ведучий.

Міністерство закордонних справ України вимагає від видання Financial Times провести редакційне розслідування обставин появи матеріалів, які мають "ознаки дезінформації в інтересах Росії". 

Йдеться про матеріал видання від 6 лютого "Прем’єр-міністерка Молдови закликає до збільшення допомоги ЄС задля приборкання контрабанди зброї з України".

Ніколенко заявив, що цитати експрем’єр-міністерки Молдови не відповідають заголовку матеріалу Financial Times і матеріал є дезінформацією.

Liked the article?
Help us be even more cool!