ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

5 канал знову анонсував еротичний календар

5 канал анонсував випуск еротичного календаря “Без цензури” на 2024 рік. Про це йдеться на сайті телеканалу.

Календар містить фото оголених співробітниць каналу на кшталт того, що випустили торік і який спричинив дискусії серед медійників та медійниць.

Шеф-редакторка 5 каналу Ірина Герасимова розповіла, що торік календар допоміг зібрати 6 мільйонів гривень, за які купили 200 рацій військовим. Цьогоріч канал також планує збирати на рації за донати за календар.

Керівниця експертного ресурсу “Гендер в деталях” Тамара Злобіна в коментарі ІМІ нагадала про реакцію на календар минулого року.

“Дуже шкода, що будь-які аргументи про недоречність 5 канал проігнорував. Секс, звісно, завжди буде продавати, але в цього завжди будуть наслідки”, – зауважила Злобіна.

Вона звернула увагу, що за останній місяць в Україні був не один скандал про сексизм і домагання до жінок-військових в армії. 

“І це лише верхівка айсберга. Айсберга, на верхівці якого гордо майорить “голий календар” від телеканалу, основною роботою якого мало б бути інше. Насамперед систематична робота з висвітлення перешкод для ефективної роботи армії, одними з яких є сексизм і гомофобія. А також розповіді про стандарти НАТО, де є розлогі політики роботи з особовим складом, які ці перешкоди усувають”, – наголосила Тамара Злобіна.

Фото  сайт 5 каналу

Як повідомляв ІМІ, 5 канал минулого року до Дня Збройних сил України, 6 грудня, випустив календар з фотографіями оголених журналісток. Канал назвав це акцією на підтримку армії та заявив, що отримані від продажу календаря гроші передадуть на допомогу ЗСУ.

Представники громадських, правозахисних і медійних організацій заявили про неприпустимість поширення календарів з оголеними журналістками та назвали акцію сповненою дискримінаційних і сексистських наративів. Вони закликали 5 канал відмовитися від цієї акції й не поширювати цей календар.

Крім того, правозахисники закликали урядову уповноважену з питань гендерної політики, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини й Комісію з журналістської етики дати оцінку законності й етичності дій 5 каналу.

Шеф-редакторка 5 каналу Ірина Герасимова в коментарі Громадському подякувала авторам заяви за піар і закликала спрямувати зусилля на підтримку ЗСУ.

А уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець “не побачив нічого поганого” в цьому еротичному календарі.

Журналістки, які заявили про неприпустимість поширення календаря 5 каналу з оголеними колегами, зазнали погроз та кібербулінгу.

Liked the article?
Help us be even more cool!