ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Омбудсмен “не побачив нічого поганого” в еротичному календарі журналісток 5 каналу

09.12.2022, 14:34
Фото – Верховна Рада
Фото – Верховна Рада

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець “не побачив нічого поганого” в еротичному календарі, який журналістки 5 каналу випустили, щоб зібрати кошти на потреби ЗСУ. Про це він сказав у відповідь на запитання журналістів, повідомляє Радіо Свобода.

“Я не думав, що когось може образити календар, який виданий на підтримку ЗСУ. Скажу відверто: я подібні ініціативи будь-які тільки вітаю. Якщо тобі особисто не подобається, що ти бачиш на календарі, то не купуй його, а знайди інший спосіб підтримати ЗСУ. Тому моя думка, що це взагалі не може в принципі когось ображати і щось порушувати”, – зазначив він.

Як повідомляв ІМІ, 5 канал, до Дня Збройних сил України, 6 грудня, випустив календар з фотографіями оголених журналісток. Канал назвав це акцією на підтримку армії та заявив, що отримані від продажу календаря гроші передадуть на допомогу ЗСУ.

Представники громадських, правозахисних і медійних організацій заявили про неприпустимість поширення календарів з оголеними журналістками та назвали акцію сповненою дискримінаційних і сексистських наративів. Вони закликали 5 канал відмовитися від цієї акції й не поширювати цей календар.

Крім того, правозахисники закликали урядову уповноважену з питань гендерної політики, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини і Комісію з журналістської етики дати оцінку законності й етичності дій 5 каналу.

Шеф-редакторка 5 каналу Ірина Герасимова в коментарі Громадському подякувала авторам заяви за піар і закликала спрямувати зусилля на підтримку ЗСУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!