ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

25 січня відбудеться конференція з обрання члена Наглядової ради НСТУ в правозахисній сфері

19.01.2022, 16:40
Фото – НСТУ
Фото – НСТУ

25 січня відбудеться конференція громадських об’єднань та асоціацій з обрання члена Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) у правозахисній сфері.

Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Захід розпочнеться об 11:00 у приміщенні Українського радіо (Хрещатик, 26, третій поверх, центральний вхід).

Як зазначає Нацрада, після обрання ще одного члена Наглядової ради НСТУ оновлення складу наглядового органу повністю закінчиться.

У конференції мають право брати участь керівник громадського об’єднання чи асоціації або інша уповноважена керівником особа. У разі делегування іншої, ніж керівник об’єднання, особи її повноваження мають бути підтверджені листом за підписом керівника об’єднання.

Під час реєстрації на конференції необхідно також подати документ, що посвідчує особу представника об’єднання.

Нацрада рекомендує учасникам конференцій ще раз докладно ознайомитись із Законом України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України” і з Порядком проведення конференцій громадських об’єднань та асоціацій, обрання членів Наглядової ради публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України” та припинення їхніх повноважень.​

Як повідомляв ІМІ, 13 жовтня 2021 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення допустила до участі в конференції з обрання члена наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) у правозахисній сфері 32 громадські об'єднання та асоціації.

Серед недопущених до участі в конкурсі є ІМІ, хоча, за словами голови Нацради Ольги Герасим’юк, до роботи організації в Громадської комісії не було застережень. 

Члени Національної ради врахували, що кандидатку від ІМІ Оксану Романюк 13 жовтня 2020 року обрали членкинею Наглядової ради НСТУ, тому організація вже скористалася своїм правом подати кандидатуру.

21 вересня 2021 року громадська організація “Центр інформації про права людини” (ZMINA) заявила, що до складу Наглядової ради Національного суспільного телебачення і радіомовлення України своїх представників делегували невідповідні правозахисні організації, метою яких є обрати до цього органу свого представника.

Організація виявила, що “конкурсу неабияку увагу приділили десятки організацій, які не є ані активними в розумінні закону, ані правозахисними”.

Ситуація, що склалася, нагадує організації спробу “рейдерського захоплення” конференції суб’єктами, які не відповідають умовам закону, що “може мати на меті вплив на подальшу діяльність Суспільного мовника, його реформування та редакційну політику”.

22 вересня 2021 року Нацрада повідомила, що уточнить інформацію в понад 30 громадських організацій, які хочуть брати участь в обранні члена Наглядової ради НСТУ в правозахисній сфері.

Liked the article?
Help us be even more cool!