ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

25 лютого склалося в один день, який досі триває, – кореспондент Радіо Свобода

16.11.2022, 12:00
Фото – Facebook-сторінка Сергія Горбатенка
Фото – Facebook-сторінка Сергія Горбатенка

Журналіст-фрилансер "Радіо Свобода" Сергій Горбатенко, згадуючи початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну, зазначив, що час після 25 лютого 2022 року для нього склався в один день, який триває донині.

Про це він розповів в інтерв'ю Інституту масової інформації.

Водночас він наголосив, що саме 24 лютого він відчував заціпеніння і того дня йому було складно працювати.

"Якраз напередодні, 23 лютого, я був у Пісках. Була річниця створення мотопіхотного батальйону "Сармат". Ми на передовій разом із журналісткою 5 каналу Ольгою Калиновською були. Там і познайомилися. Я приїхав додому, зробив сюжет. І тоді мені подзвонила моя редакторка Таня Якубович з "Донбас.Реалій" і сказала: "Ми з усіма поговорили. Раптом що станеться, ти мені одразу дзвони, повідомляй". Я кажу: "Добре". Бо поїздка зі Слов’янська в Піски була складна, довга дорога. Тож я трохи виснажився. Зробив свою роботу і ліг спати. І я прокинувся… Ну, так буває, що прокидаєшся без будильника, бо я люблю ловити рибу, і для мене будильник не потрібний – організм сам на це реагує. Я прокинувся, взяв телефон, почав гортати стрічку новин, і буквально за хвилину після того, як прокинувся, росіяни завдали ракетного удару по аеропорту в Краматорську. Так збіглося. Я прокинувся, і одразу був удар. Я одразу подзвонив своїй колишній дружині. Сказав, щоб відійшли від вікон. Вірніше, не так я сказав. Я сказав: "Прокидайтеся!" А вона спитала: "Що сталося?" Я кажу: "Все, почалася війна. Бери Юрчика, відходьте від вікон". Потім я подзвонив редакторці Тані Якубович і кажу: "Я, мабуть, не перший тобі дзвоню". А вона каже: "Перший. Ти перший мені подзвонив", – згадує журналіст.

За словами Сергія, майже весь день він сидів або лежав та гортав новинну стрічку.

"Але це було один день – 24 лютого, а далі все якось покотилося. Я навіть не пам'ятаю, що я робив 25-го, над якими темами я працював. І, власне, це склалося в один день, який досі триває. Тобто 24 лютого був окремий день, коли мій організм якось так відреагував, що я не міг нічого робити, а з 25 лютого триває і досі. Тобто ти моніториш, їздиш, працюєш, монтуєш, намагаєшся зібрати гроші з ізюмської тероборони, якщо їм потрібна якась допомога. І цей день триває для мене не з 24, а з 25 лютого", – додав Сергій Горбатенко.

Як повідомляв ІМІ, під час відрядження до звільненого села Дробишеве, що під Лиманом (Донецька область) кореспондент "Радіо Свобода" Сергій Горбатенко взяв участь в евакуації покинутого пса Адіка.

Liked the article?
Help us be even more cool!