ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

20 січня на фестивалі Sundance відбудеться прем'єра документальної стрічки Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі"

19.01.2023, 10:39

20 січня в Парк-Сіті (США) на головному майданчику незалежного кіно у світі – фестивалі Sundance – відбудеться світова прем'єра дебютної документальної стрічки візуального журналіста Associated Press, письменника, режисера Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі".

Про це Чернов повідомив на сторінці у Facebook.

"Це емоційно важкий, але важливий історичний документ, подія для Українського документального кіно та один з перших повнометражних документальних фільмів про повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Фільм розповідає, як Маріуполь переживав перші тижні вторгнення – обстріли, загибель мирного населення, бомбардування пологового будинку", – написав режисер.

Він зазначив, що стрічка була створена в співпраці Associated Press із командою Frontline – найдовшою в історії США програмою документальних фільмів. Вона виходить на каналі PBS (США). З моменту заснування Frontline отримали 104 нагороди "Еммі".

"20 днів у Маріуполі" змагатиметься з іншими 11 документальними стрічками з усього світу в номінації World Cinema Documentary Competition, серед яких ще один український фільм – "Залізні метелики" Романа Любого.

Після першого показу 20.01 відбудеться спілкування команди фільму з глядачами.

Як повідомляв ІМІ, команда Associated Press приїхала до Маріуполя за годину до виступу Путіна та повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У 2022 році "Українська правда" втретє оголосила переможців власної премії. Редакція визначає переможців разом з Клубом читачів у кількох традиційних номінаціях. Журналістами року стали фотокореспонденти Associated Press Євген Малолєтка та Мстислав Чернов, а також фотокореспондент Макс Левін: він був відеографом Hromadske.

Liked the article?
Help us be even more cool!