ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"112 Україна" оголошено попередження через показ російського мультфільму

10.12.2020, 16:04
Фото – pravmir.ru
Фото – pravmir.ru

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу “112 Україна” (ТОВ “ТРК “112-ТВ”, Київ) через порушення вимог ліцензії і чинного законодавства.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 10 грудня, повідомляється на сайті Нацради.

Нацрада зафіксувала, що телеканал 19 квітня о 13:05 демонстрував російський анімаційний фільм “Необыкновенное путешествие Серафимы” за участю російського актора Михайлова Олександра Яковича (озвучував роль головного героя), прізвище якого внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Також не було надане державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування цього анімаційного фільму.

Регулятор визнав порушення мовником вимог абзацу десятого частини другої статті 6 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, оскільки чинним законодавством не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним з учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Крім того, порушено вимоги пункту “а” частини першої статті 59 цього Закону, яким передбачено, що телерадіоорганізації зобов’язані дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії.  

Нацрада оголосила ТОВ “ТРК “112-ТВ” попередження і вказала на неприпустимість порушень вимог чинного законодавства надалі.

Як повідомляв ІМІ, 23 квітня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “112 Україна” (ТОВ “ТРК “112-ТВ”, Київ) через показ російського анімаційного фільму “Необыкновенное путешествие Серафимы” за участю російського актора Олександра Михайлова, прізвище якого внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. 

Liked the article?
Help us be even more cool!