ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

1+1 заявляє про погрози колективу ТСН та просить захисту правоохоронців

05.10.2017, 12:30
Фото - ТСН

Телеканал “1+1” заявляє про погрози на адресу колективу Телевізійної служби новин (ТСН), оприлюднені в низці проросійських видань, та звертається до Міністерства внутрішніх справ України і Служби безпеки України із проханням відреагувати на погрози в бік журналістів та ведучих ТСН. Про це йдеться у заяві телеканалу, повідомляє УНІАН.

За інформацією телеканалу, приводом для погроз стало журналістське розслідування ТСН, що розпочалося у 2015 році та “виявило цілий спрут замаскованих пропагандистів Кремля буквально “під крилом” Міністерства інформаційної політики”.

Як зазначає телеканал, із винесенням вироку суду фігурантам справи минулого тижня публічні погрози на адресу колективу ТСН почастішали. Телеканал “1+1” вважає, що вони направлені на перешкоджання журналістській діяльності, та розцінює ці заяви як реальні погрози життю співробітників ТСН.

Телеканал звертається до Міністерства внутрішніх справ України та Служби безпеки України із проханням відреагувати на погрози в бік журналістів та ведучих ТСН, виявити зацікавлених у цьому осіб та вжити всі передбачені законом заходи щодо гарантування безпеки журналістської діяльності.

“Сподіваємось на швидке та відкрите розслідування справи й просимо повідомити нас про результати найближчим часом”, - йдеться у заяві.

Як повідомляв ІМІ, 24 листопада 2015 року у Києві співробітники СБУ почали слідчі дії щодо осіб, які підозрювалися у технічному сприянні трансляції телеканалу сепаратистів “Новороссия ТВ” через мережу Інтернет.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (cприяння діяльності терористичної організації), відбулися обшуки у приміщеннях, які використовувались зловмисниками.

ТСН випустив сюжет, у якому повідомив, що затримані за сприяння сепаратистському телеканалу “Новороссия ТВ” кияни Дмитро Василець і Євген Тімонін входять до громадської ради при Міністерстві інформаційної політики України. Затримані не визнавали своєї провини.

Міністр Юрій Стець сказав, що хоч і особисто затверджував склад громадської ради Міністерства інформації, але хто туди прийшов – не перевіряв.

Як йдеться у сюжеті ТСН, свій інформаційних ресурс для поширення сепаратистських ідей затримані створили ще весною 2014 року. Згодом з іншими однодумцями організували проект “Медіалюстрація”, який критикує українські ЗМІ за патріотизм і роздає антипремії “Геббельс ТБ”.

25 листопада 2015 року підозрюваним у сприянні діяльності телеканалу терористів “Новороссия ТВ” суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою.

27 листопада 2015 року громадська рада МІП прийняла рішення про припинення членства Дмитра Васильця і Євгена Тимоніна.

28 вересня 2017 року Бердичівський суд Житомирської області визнав киянина Дмитра Васильця і жителя Бердичева Євгена Тімоніна винними у сприянні терористичній організації і засудив їх до дев’яти років позбавлення волі.

За звинуваченням за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“Створення терористичної групи чи терористичної організації”) підсудним загрожувало від восьми до 15 років в’язниці.

Василець і Тімонін з листопада 2015 року перебували в СІЗО.

Liked the article?
Help us be even more cool!