ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

1+1 media не відповіла "Детектору медіа" щодо критики журналістів-поручителів Коломойського

Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Медіагрупа “1+1 media” не відповіла на запитання із запиту “Детектора медіа”. Зокрема, редакція просила прокоментувати критику частини суспільства на адресу співробітників 1+1, які клопотали про взяття на поруки власника 1+1 media Ігоря Коломойського.

Відповідний запит з п'ятьма запитаннями до медіагрупи “Детектор медіа” надіслав 26 вересня.

У запиті видання просило відповісти, як виникла ініціатива взяти на поруки Коломойського і хто саме виступив з такою ініціативою, чи узгоджували цю свою ініціативу згадані вище працівники 1+1 з менеджментом каналу та/або з адвокатами Коломойського.

Також видання запитувало, в який момент до цієї ініціативи долучився ексміністр культури Олександр Ткаченко і якою є позиція 1+1 media щодо його участі в цій ініціативі.

Редакція також запитувала думку працівників 1+1, які хотіли взяти на поруки олігарха, щодо відмови їм у клопотанні й чи мають вони намір надалі клопотати про це. Також “Детектор медіа” просив надати весь список співробітників медіахолдингу, які хотіли взяти на поруки Коломойського.

Крім того, редакція просила прокоментувати критику частини суспільства на адресу співробітників 1+1, оскільки дехто вважає, що їхня готовність узяти арештованого на поруки ставить під сумнів їхню професійну репутацію.

Натомість редакція отримала таку відповідь: 

“Вітаємо! Дякуємо за ваш запит. Учорашнє засідання суду, повʼязане з бенефіціаром 1+1 media Ігорем Коломойським, було відкрите та транслювалося в прямому етері багатьох медіа. Відповідно, коментарі та мотивація всіх, хто виявив бажання поручитися за Ігоря Валерійовича на час судових процесів, були озвучені безпосередньо на засіданні. Публічною є і адженда засідання та інформація про людей, які запропонували взяти Ігоря Коломойського на поруки.

Оцінювати рішення суду жоден працівник 1+1 media не може, адже це робота адвокатів”.

Своєю чергою редакція уточнила, чи варто їм чекати на відповіді на ті питання, які вона сформулювала в запиті, керівниця корпоративних комунікацій медіагрупи Яна Ляхович повідомила, що доповнень наразі немає. А на запитання щодо того, чи вважають на 1+1 нормальним залишити без відповіді критику суспільства на адресу журналістів 1+1, Ляхович промовчала, зазначає видання.

Крім того, редакція намагалась отримати коментарі в журналіста Ігоря Циганика щодо його особистої готовності взяти на поруки Коломойського і тої критики, яку висловлює частина суспільства на адресу групи журналістів-поручителів. 

“Циганик був не проти відповісти на питання “Детектора медіа”, однак через лояльність корпоративним правилам і рішення пресслужби медіагрупи відмовився від спілкування з нашою редакцією”, – зазначило видання.

Як повідомляв ІМІ, 25 вересня 2023 року до Київського апеляційного суду, де розглядали апеляцію на арешт власника 1+1 media Ігоря Коломойського, прийшли співробітники телеканалу “1+1”, щоб узяти на поруки олігарха. Зокрема, прийшли телеведучі Наталія Мосейчук, Алла Мазур, Юрій Горбунов, гендиректор 1+1 media Ярослав Покальчук, директор інформаційного департаменту Сергій Попов, журналісти Олександр Завгородний та Ігор Циганик, а також ексміністр культури Олександр Ткаченко.

Проте суд, попри клопотання співробітників 1+1, залишив Коломойського під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!