ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Члени Комітету свободи слова звернуться до ДБР через обшуки на "Думській TV"

20.12.2019, 13:30
Фото – Інформатор
Фото – Інформатор

Члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова на терміновій нараді вирішили звернутися до Державного бюро розслідувань через обшуки на одеському телеканалі “Думська TV”, а також запросити на наступне засідання, 15 січня, представників НАБУ і телеканалу.

Про це повідомила у фейсбуці членкиня комітету, народна депутатка від фракції “Слуга народу” Тетяна Циба, передає Укрінформ.

“Провели термінову нараду комітету з питань свободи слова, дізнавшись про те, що зранку через обшуки НАБУ було припинено трансляцію одеської "Думская TV". Члени комітету одноголосно підтримали звернення до ДБР про те, що слідчі дії необхідно проводити з урахуванням специфіки роботи журналістів і не допускати перешкоджання їхній професійній діяльності”, – зазначила Циба.

За словами депутата, на нараді також вирішили запросити представників НАБУ і представників "Думскої" на наступне засідання комітету, що відбудеться 15 січня.

Як повідомляв ІМІ, 20 грудня в Одесі співробітники НАБУ проводять обшук у приміщенні телеканалу “Думська TV”. За попередньою інформацією, обшук пов'язаний з тим, що в правоохоронців є питання до одного з власників будинку.

Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими і називає їх тиском на свободу слова ЗМІ.

20 грудня одеські журналісти заявили про відсутність в області будь-якої гарантії їхньої безпечної роботи, а також про бездіяльність місцевих посадовців у питаннях захисту свободи слова та гідності.

Liked the article?
Help us be even more cool!