ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фейки та кіберзагрози є ключовими викликами для нацбезпеки України – Голова СБУ

18.12.2019, 11:15
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Фейки та кіберзагрози є ключовими викликами для національної безпеки. Про це сказав Голова Служби безпеки України Іван Баканов в інтерв’ю Інтерфаксу-Україна.

“Якщо не говорити про агресію на сході країни, то інформаційні загрози на сьогодні на першому місці. Фейки заполонили інформпростір у всьому світі. Зрозуміти, де правда, а де неправда, дуже важко”, – сказав Баканов.

Він наголосив, що дезінформація дестабілізує ситуацію, а у фейковому полі працюють не лише внутрішні сили.

Ще одним ключовим викликом нацбезпеці Баканов назвав кіберзагрози.

“Захист інформаційних баз, зокрема тих, які будуть в основі програми “Держава в смартфоні”, – це пріоритет. Спільно з РНБО, Кабінетом Міністрів, кіберпідрозділами інших правоохоронних органів ми нині працюємо над цим питанням. Тобто йдеться не лише про девайси, а й про комунікації, які також має бути захищено”, – сказав Баканов.

На запитання, чи є пранкер Джокер одним із доказів таких загроз, Баканов сказав: “Джокер – це наше відображення в дзеркалі. І тут, на мій погляд, ми більше маємо приділяти увагу політичній культурі в Україні загалом, адже сьогодні їжу Джокеру дають саме політики. Ми всі маємо змінитися для того, щоб він просто залишився без роботи”.

Водночас Баканов сказав, що є оперативна інформація про те, хто стоїть за Джокером, але він бачить сенсу “рекламувати людей, які стоять за цим”.

Liked the article?
Help us be even more cool!