ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинського митника судитимуть за завдані журналістці "Аверсу" тілесні ушкодження

24.09.2019, 11:14
Фото – скриншот з відео "Аверсу"
Фото – скриншот з відео "Аверсу"

До суду скеровано обвинувальний акт щодо працівника Волинської митниці ДФС, підозрюваного в заподіянні тілесних ушкоджень журналістці місцевого телеканалу. Про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань.

Так, обвинувальний акт скеровано до суду щодо заступника начальника відділу митного оформлення одного з митних постів Волинської митниці Державної фіскальної служби.

Досудове розслідування встановило, що митник на святкуванні дня народження колеги в ресторанно-готельному комплексі вступив у конфлікт із журналісткою місцевої телерадіокомпанії. Він відібрав у неї мобільний телефон із застосуванням сили, заподіявши легкі тілесні ушкодження.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України ("Умисне легке тілесне ушкодження"). Санкція статті передбачає штраф у розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

Як повідомляв ІМІ, 8 травня 2019 року телеканал “Аверс” повідомив, що митники застосували до знімальної групи каналу фізичну силу. Інцидент стався, коли журналісти приїхали 8 травня на день народження начальника ПП “Ягодин” Олександра Оникійчука в ресторанно-готельний комплекс “Лемарк” у селі Світязь Волинської області.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”), ч. 1 ст. 186 (“Грабіж”) та ч. 1 ст. 125 (“Умисне легке тілесне ушкодження”) Кримінального кодексу України.

10 травня 2019 року Волинська митниця розпочала службове розслідування за фактом інциденту між митниками і знімальною групою луцького телеканалу “Аверс” в ресторанно-готельному комплексі “Лемарк”.

8 серпня 2019 року Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у вчинені кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України ("Умисне легке тілесне ушкодження") заступнику начальника відділу митного оформлення одного з митних постів Волинської митниці ДФС, який напав на журналістку місцевого телеканалу в травні 2010 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!