ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Аверс" повідомив про напад митників на журналістів. Відкрито справу за 171-ю статтею

09.05.2019, 13:43
Фото - скріншот з відео ТРК "Аверс"

Телеканал “Аверс” повідомив про напад представників волинської митниці на журналістів каналу, які навідалися 8 травня на день народження начальника ПП “Ягодин” Олександра Оникійчука в ресторанно-готельний комплекс “Лемарк” у селі Світязь Волинської області.

Про це йдеться в сюжеті ТРК “Аверс”.

За інформацією каналу, коли знімальна група прийшла до ресторану, де відбувалося святкування, до них застосували фізичну силу, заламали їм руки, розбили камеру, журналістам погрожували вбивством, а в оператора вкрали документи.

Як зазначив у сюжеті ведучий телеканалу Дмитро Ураєв, журналісти навідалися на день народження, бо хотіли поспілкуватися з представниками митниці щодо бурштину.

“Увага журналістів з приводу цього дня народження була зумовлена тим, що впродовж кількох днів увесь фактично медіапростір був заповнений резонансною інформацією з приводу фактично скандального перетину кордону партіями бурштину на пунктах пропуску “Ягодин” та “Зосин”. Все це потрапило в поле зору ЗМІ, на що ми звернули свою пильну увагу і намагалися поспілкуватися з представниками митниці, безпосередньо користуючись ситуацією, що вони святкують день народження свого колеги”, – повідомив ведучий.

Журналістів вивели з території комплексу, застосовуючи фізичну силу. У свою чергу вони викликали на місце події поліцію, приїхала також і швидка. Коли приїхали поліцейські, розповіла постраждала журналістка Марія Петручик, то перегородили машиною виїзд із території готелю, аби присутні на святкуванні не змогли втекти.

Також Марія Петручик розповіла, що невідомий чоловік обірвав їй журналістське посвідчення. У неї також вирвали з рук мобільний телефон, чим пошкодили їй палець. З її телефону видалили відео, яке вона відзняла на нього. У водія каналу, додала журналістка, забрали водійське посвідчення.

Під час прямого включення журналістки Марія Петручик та Наталія Поліщук повідомили, що відео бійки залишилося на камері оператора й невдовзі його оприлюднять. Одразу на місці події журналісти дали свідчення поліції.

У коментарі представниці ІМІ у Волинській області завідувач сектору комунікації Національної поліції у Волинській області Віктор Гомоль повідомив, що за цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 1 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна – грабіж) та ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

“Учора ввечері по 21-й годині на лінію служби “102” поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Світязь Шацького району невідомі особи нанесли тілесні ушкодження знімальній групі однієї із телерадіокомпаній з Луцька, пошкодили телекамеру та відкрито заволоділи документами та особистими речами телеоператора”, – зазначив Віктор Гомоль.

За його словами, на місце події одразу ж виїхали керівництво та група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група місцевого відділення поліції, відповідальні співробітники та слідчо-оперативна група Головного управління Національної поліції в області.

У поліції повідомили, що наразі проводять слідчо-оперативні заходи, щоб встановити всіх осіб, причетних до скоєння цих злочинів та притягнути їх до відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!