ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Диверсанти влаштовують провокації в "сірій зоні" на камери російських каналів – Міноборони

19.09.2019, 16:30
Фото – Shutterstock / rferl.org
Фото – Shutterstock / rferl.org

Диверсанти в "сірій зоні" провокують українських військових для знімання російськими телевізійниками фейкових матеріалів.

Про це 19 вересня на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута з посиланням на дані Головного управління розвідки МОУ, повідомляє Укрінформ.

“Командування російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях продовжує провокувати бойові зіткнення з передовими підрозділами Об’єднаних сил, зокрема за рахунок інтенсивного застосування диверсійно-розвідувальних груп у так званій "сірій зоні”, – повідомив речник.

За його словами, диверсанти працюють також в інтересах російських телевізійників для знімання фейкових матеріалів. Зокрема, вони підпалюють суху траву і під прикриттям “природних димових завіс” облаштовують зручні позиції для обстрілів українських військ, щоб провокувати вогонь у відповідь.

“Сфабриковані в такий спосіб репортажі плануються до використання російськими ЗМІ для дезінформації суспільства та дискредитації дій Об’єднаних сил”, – наголосив речник МОУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!