ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Полтаві засудив до 2 років обмеження волі обвинувачених у побитті журналіста

09.09.2019, 12:15
Фото - zmist.pl.ua
Фото - zmist.pl.ua

9 вересня Київський районний суд Полтави засудив до двох років обмеження волі обвинувачених у побитті полтавського журналіста Ярослава Журавля, повідомляє Громадське Полтава.

Суд визнав Антона Пазенка та Мустафу Алоєва винуватими у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 128 ("Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження") Кримінального кодексу України. На засіданні суду їх не було.

До набуття вироком чинності їм залишили запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

На користь потерпілого Ярослава Журавля обвинувачений Антон Пазенко має сплатити 40 тисяч гривень моральної шкоди.

“Я все-таки розраховував, що буде трішечки суворіше покарання. Ще буде апеляція. Шкода, що покарані лише виконавці”, – прокоментував рішення суду Ярослав Журавель.

Адвокат обвинувачених Володимир Гура сказав, що вони збираються оскаржувати рішення суду: “У справі має бути виправдувальний вирок. Він (вирок щодо обмеження волі. – Ред.) несправедливий, замовний. Апеляція буде обов'язково”.

Як повідомляв ІМІ, 18 травня 2018 року в Полтаві в приміщенні офісу обласного осередку Соціалістичної партії України побили журналіста порталу “Трибуна”, ведучого відеопроєкту “ШоУНас” Ярослава Журавля.

19 травня 2018 року оприлюднили імена підозрюваних у цій справі. Ними є Антон Пазенко та Михайло Алоєв. 

9 липня 2018 року слідчий та прокурор оголосили про підозру особі, яка завдала тілесних ушкоджень середньої тяжкості місцевому журналісту Ярославу Журавлю.

13 серпня 2018 року прокуратура Полтавської області повідомила про оголошення підозри двом чоловікам, які побили та силою виштовхали журналіста “Трибуни” Ярослава Журавля з офісу Полтавського осередку партії “СПУ”.

13 вересня 2018 року у Київському районному суді Полтави відбулося перше судове засідання у справі побиття журналіста Ярослава Журавля.

Liked the article?
Help us be even more cool!