ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цього місяця вбито двох журналістів

30.11.2011, 04:59
В листопаді 2011 року в Україні зафіксовано два випадки насильницької смерті журналістів. В Луганській області від удару по голові загинув керівник телекомпанії КТК Сергій Лобода, а в Києві від ножових поранень помер фотокореспондент тижневика «2000» Віталій Розвадовський.
21 листопада, невідомі вбили керівника телерадіокомпанії КТК (Кіровськ Луганська область) Сергія Лободу. Він загинув від удару по голові важким предметом, тіло загиблого виявили в районі його гаража у Стаханові.
Міліція порушила кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).
За інформацією місцевих правоохоронців, вбивця поки невідомий. У Кіровську з'явилися чутки, що вбивство пов'язано з переділом власності, нібито готувалося рейдерське захоплення телерадіокомпанії.

Як повідомила ІМІ керівник прес-служби обласного управління МВС Тетяна Погукай, Лобода не займався журналістською діяльністю, а лише ретрансляцією каналів в кабельній мережі.
Співробітники міліції проводять пошукові заходи зі встановлення осіб, причетних до вбивства.

28 листопада в Києві було вбито 29 –ти річного фотокореспондента тижневика «2000» Віталія Розвадовського. Він отримав чисельні ножові поранення в голову і помер від втрати крові.
У відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві повідомили, що порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).
Вбивство фотокореспондента тижневика "2000" Віталія Розвадовського має виключно побутове підґрунтя і ніяк не пов’язане з його професійною діяльністю. Про це журналістам заявив заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник.
"Конфлікт виник на побутовому ґрунті і ніяк не пов’язаний з професійною діяльністю", - сказав він.
Редакція «2000» також не пов’язує загибель власного фотокореспондента з його професійною діяльністю.
«Підбиваючи підсумки, ми можемо повідомити наступне. Судячи з отриманої нами інформації, смерть нашого фотокореспондента не пов’язана з виконанням ним професійних обов’язків – це був трагічний випадок. Однак ми продовжуємо проводити власне розслідування, про підсумки якого розповімо пізніше», – наголошує видання.
За десять років в Україні від насильницької смерті загинуло 15 журналістів. Найбільше, 5 журналістів, вбито у 2002 році. У 2003 – 4 журналісти, у 2006 і 2011 по 2 загиблих журналіста, у 2008 і 2010 по 1 журналісту.
 
У 2002 загинули:
Андрій ФЕЩЕНКО, віце-президент Національної телекомпанії України, 2002, знайдений мертвим з вогнепальним пораненням у власному автомобілі;
Володимир ПРОВОРОЦЬКИЙ, журналіст Сумської державної телерадіокомпанії, 2002, був знайдений з ознаками насильницької смерті у власній квартирі;
Олексій ТЕРЕЩУК, Заступник головного редактора газети «Вінниччина», 2002, помер від травм через рік після побиття невідомими;
Олексадр ПАНИЧ, журналіст тижневика «Донецькі новини» (м. Донецьк), 2002, був викрадений і пізніше знайдений мертвим у річці Кальміус.
Юрій ШЕВЦОВ, фотокореспондент газети «Кримська правда» (м. Сімферополь), 2002, зник і пізніше був знайдений мертвим у лісосмузі;
У 2003:
Тарас Процюк, журналіст агенства Reuters, застрелений;
Володимир ЄФРЕМОВ, головний редактор Дніпропетровської газети "Собор";
Володимир КУЧЕРЯВА, керівник кременчуцької компанії "Бліц-інформ", застрелений.
Володимир КАРАЧЕВЦЕВ, заступник головного редактора мелітопольської газети "Курьєр", задушений.
У 2006 році:
Вадим ГУДИК, незалежний журналіст та бізнесмен, 2006, застрелений на центральній площі Білої Церкви;
Норік ШИРІН, головний редактор газети «Голос молоді» (Крим), 2006, був знайдений з ножовими пораненнями у дворі свого будинку;
У 2008 році:
Віктор ВАЛЯЄВ, полтавський журналіст. Загинув від чисельних травм, завданих йому невідомими.
У 2010році:
Василь КЛЕМЕНТЬЄВ, редактор газети «Новий стиль», Харків, 2010, зник безвісти.
ІМІ 
Liked the article?
Help us be even more cool!