ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіарух засуджує спроби‌ ‌суддів ‌незаконно ‌отримати‌ ‌доступ‌ ‌до‌ ‌телефону‌ ‌журналістки‌ ‌"Слідства.Інфо"

28.07.2020, 10:31
Фото – i-micronews.com
Фото – i-micronews.com

Медіарух “Медіа за усвідомлений вибір” засуджує‌ ‌спроби‌ ‌суддів‌ Окружного адміністративного суду Києва ‌протиправно‌ ‌отримати‌ ‌доступ‌ ‌до‌ ‌телефону‌ ‌журналістки‌ “Слідства.Інфо” Євгенії ‌Моторевської‌. Про це йдеться у заяві медіаруху, повідомляє “Детектор медіа”. ‌

“Медіарух засуджує будь-які спроби незаконного стеження за журналістами. Подібна діяльність посадових осіб суду не має нічого спільного зі здійсненням неупередженого і справедливого правосуддя, тому закликаємо українські органи правопорядку до невідкладного та прозорого розслідування цього факту й притягнення винних осіб до відповідальності”, - йдеться у заяві.

Нагадаємо, нещодавно із оприлюднених Національним антикорупційним бюро матеріалів слідчих дій, у яких записані розмови керівництва Окружного адміністративного суду Києва, стало відомо, що голова ОАСК Павло Вовк та його заступник Євгеній Аблов намагалася отримати доступ до телефону Євгенії Моторевської, яка зробила розслідування про Аблова. 

Як випливає із “плівок”, фігуранти записів намагалися дізнатися з ким розмовляла телефоном журналістка “Слідства.Інфо” Євгенія Моторевська використовуючи, з високою ймовірністю, протиправні методи здобуття такої інформації, без відповідного рішення суду. 

Як пише “Слідство.Інфо”, керівники суду зацікавилися даними про контакти журналістки після того, як Моторевська підготувала матеріал про святкування Абловим дня народження в ресторані “VaBene” в центрі Києва 13 квітня 2019 року. За даними НАБУ, після виходу матеріалу Євген Аблов питав у Павла Вовка, чи можливо отримати дані про дзвінки журналістки за 13 квітня й кількома днями раніше.  

Нагадаємо, 17 липня НАБУ та САП повідомили про підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва та пов’язаним з ними особам у вчинені низки злочинів. На оприлюднених НАБУ записах фігуранти справи обговорюють можливість дістати доступ до телефону журналістки “Слідства.Інфо” Євгенії Моторевської.  

Liked the article?
Help us be even more cool!