ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівники ОАСК хотіли отримати доступ до телефону журналістки "Слідства.Інфо"

21.07.2020, 12:45
Фото – slidstvo.info
Фото – slidstvo.info

Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк та його заступник Євгеній Аблов намагалися дізнатися, з ким розмовляла телефоном журналістка "Слідства.Інфо" Євгенія Моторевська, яка підготувала матеріал про Аблова. Про це стало відомо з оприлюднених напередодні Національним антикорупційним бюро матеріалів слідчих дій, у яких записані розмови керівництва ОАСК, повідомляє hromadske.

Як пише "Слідство.Інфо", керівники суду зацікавилися даними про контакти журналістки після того, як Моторевська підготувала матеріал про святкування Абловим дня народження в ресторані VaBene в центрі Києва 13 квітня 2019 року. Привітати суддю тоді прийшли чимало політиків, суддів з Києва й регіонів та тодішній головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Після виходу матеріалу, за даними НАБУ, Аблов поцікавився у Вовка, чи можливо отримати інформацію про те, коли та з ким журналістка спілкувалася телефоном 13 квітня і кількома днями раніше.

Діалог між суддями, оприлюднений НАБУ:

Фото: скріншот
Фото: скріншот

Видання також звернулося по коментар до самої журналістки "Слідства.Інфо" Євгенії Моторевської.

17 липня в Національному антикорупційному бюро заявили, що оголосили підозри керівництву Окружного адмінсуду Києва, зокрема його очільнику Павлу Вовку, заступнику Вовка Євгенію Аблову та ще п'ятьом суддям. Згодом стало відомо, що підозру оголосили також голові Державної судової адміністрації України, а ще чотирьом особам підозри готуються оголосити.

Liked the article?
Help us be even more cool!