ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За фактом нападу на журналістів "Схем" відкрито справу за 171 статтею

09.11.2017, 10:02
Фото - Радіо Свобода

Прокуратура Києва почала кримінальне провадження за фактом перешкоджання роботі знімальної групи програми “Схеми” в аеропорту “Київ”. Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

“Органами столичної прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) КК України”, - йдеться у повідомленні.

Проведення досудового розслідування у вищевказаному кримінальному провадженні доручено слідчому відділу Солом’янського управління поліції ГУНП в м. Києві. Процесуальне керівництво здійснюватиме Київська місцева прокуратура №9.

Як повідомляв ІМІ, ввечері 7 листопада охоронці лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука напали на знімальну групу програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” поблизу Жулян.

Редакція програми журналістських розслідувань “Схеми” оприлюднила відео нападу. З відео видно, як охоронці підприємця у масках та балаклавах кинулися до знімальної групи і почали застосовувати силу – штовхали, били ліктями, ставили підніжки та кілька разів вибили камеру з рук оператора. Також охоронці засліплювали камеру спеціальним ліхтарем. Усе це відбувалось в публічному місці по вулиці Медова, біля VIP-терміналу.

На відео також зафіксований кортеж Віктора Медведчука, який від’їжджав від терміналу.

Liked the article?
Help us be even more cool!