ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відкрито справу за 171 ст. щодо депутата, який забрав диктофон у журналіста

06.02.2018, 11:21
Фото - antikor.zp.ua

Прокуратура Запорізької області розпочала 5 лютого кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності запорізького журналіста з боку депутата Запорізької міської ради, який під час пленарного засідання сесії міськради відібрав у журналіста диктофон і знищив аудіозапис. Про це повідомляється на сайті прокуратури області.

Прокуратура внесла до ЄРДР відповідні відомості та розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") КК України, реагуючи на публікацію журналістів одного із запорізьких інтернет-видань у Facebook.

“Як зазначив потерпілий - журналіст одного з запорізьких інтернет-видань, один з депутатів Запорізької міської ради на першому пленарному засіданні 25-ї сесії Запорізької міськради відібрав в даного представника ЗМІ диктофон та витягнув з нього батарейки, тим самим знищивши аудіозапис, чим перешкоджав його професійній діяльності”, - повідомляє прокуратура.

Наразі правоохоронці ведуть досудове розслідування та встановлюють всі обставини зазначеної події.

Як повідомляв ІМІ, 31 січня у Запоріжжі під час сесії Запорізької міської ради депутат Олександр Ніколаєнко без дозволу забрав диктофон редактора місцевого порталу “Акцент” Олександра Чубукіна, витягнувши з нього елементи живлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!