ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Запоріжжі депутат під час сесії витягнув батарейки з диктофону журналіста

01.02.2018, 14:34
На фото (крайній) - депутат Олександр Ніколаєнко, фото - Фейсбук Олександр Чубукін

У Запоріжжі 31 січня депутат Запорізької міської ради Олександр Ніколаєнко без дозволу забрав диктофон редактора місцевого порталу “Акцент” Олександра Чубукіна, витягнувши з нього елементи живлення. Про це Олександр Чубукін повідомив ІМІ.

Інцидент стався в сесійній залі Запорізької міської ради. Журналіст поклав диктофон поруч із собою і вів запис сесії.

“Це була чергова сесія Запорізької міської ради. В сесійній залі є стільці, там де зазвичай сидять журналісти або помічники депутатів. Я сів на одне з таких місць, увімкнув диктофон, щоб вести аудіозапис сесії, а також того, що безпосередньо говорить головуючий та депутати. Але, оскільки, це моє таке передбачення, що депутати, які сиділи поруч, біля мене, хотіли вести якісь неформальні бесіди між собою, можливо, їм це не сподобалося. Депутат Ніколаєнко, диктофон лежав поруч зі мною на сусідньому стільці, взяв його без попередження, без мого дозволу, витягнув з нього елементи живлення, що, власне, мало наслідки знищення аудіозапису”,  - розповів журналіст.

Як додав редактор, свої дії депутат аргументував тим, що “так делать не по-мужски, записывать разговоры, которые мы ведем”.

“На що я йому відповів, що я знаходжуся у публічному місці, як і ви знаходитесь у публічному місці, я вас записую не у туалеті, не в коридорі”, - сказав Чубукін.

При цьому він зауважив, що депутат знав, що той є журналістом. “Він розумів, що я журналіст, він добре мене знає, тому що ми постійно висвітлюємо події на сесії, я буваю на засіданнях постійних комісій і раніше вже брав у нього коментарі”, - зазначив редактор видання.

Олександр Чубукін має намір подати заяву в поліцію за статтею 171 ККУ.

Світлина від Олександра Чубукіна. Фото - Фейсбук Олександра Чубукіна
Liked the article?
Help us be even more cool!