ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному журналістів не пустили на засідання вченої ради вишу

28.11.2017, 15:00
Ректор РДГУ Руслан Постоловський відмінив засідання вченої ради РДГУ через присутність журналістів. Фото - "Четверта влада"

Сьогодні, 28 листопада, журналісти кількох рівненських ЗМІ не змогли потрапити на засідання вченої ради Рівненського державного гуманітарного університету, повідомляє “Четверта влада”.

За інформацією видання, на засіданні планували обговорювати питання щодо непристойної поведінки Володимира Годовського та загалом долю спеціальності “хореографія”.

Як повідомляє кореспондентка “Четвертої влади” Анна Калаур з місця події, коли ректор побачив журналістів,  то почав кричати, виганяти їх та викликав поліцію.

“Ми прийшли завчасно, зайняли місця. Прийшов ректор РДГУ Руслан Постоловський в зал засідань і почав кричати, виганяти нас звідси. Потім ректор запропонував присутнім викладачам проголосувати щодо того, щоб журналісти залишили приміщення. В залі було близько двох десятків викладачів, можливо й більше, усі одноголосно проголосували ЗА. Також з зали вигнали кількох студентів, які теж хотіли бути присутніми”, - розповіла Анна Калаур.

Журналістка заявила про перешкоджання і викликала поліцію.

“Приїхала поліція, і ми разом з поліцейським і ще одна журналістка зайшли в залу. Побачивши, що ми – з патрульними, сказав що переносять захід на п’ятницю. Також сказав, що питання по Годовському сьогодні не планували розглядати. Однак при цьому не зміг надати документів, які б обґрунтовували що захід має закритий характер”, - розповіла вона.

Наразі журналістка написала заяву про перешкоджання журналістській діяльності та дає в поліції пояснення щодо цього.

Як пише видання, в положенні про вчену раду РДГУ немає інформації про закритість засідань цього органу. Водночас жодного слова – і про відкритість.

Медіа-юристка ІРРП Людмила Панкратова звертає увагу, що якщо немає в положенні заборони журналістам бути присутнім на засіданнях, то, відповідно, застосовується загальне законодавство – тобто вважається, що дозволено те, що не заборонено.

“Не заборонено відвідувати журналістам вчену раду, тому вважаємо, що дозволено, це загальний принцип Конституції”, – акцентує Людмила Панкратова.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зазначає, що правоохоронці повинні надати оцінку ситуації за результатами звернення журналістів.

“У даному випадку можна говорити про досить вільне трактування відкритості засідання вченої ради ректором, у якого не було правових підстав для заборони журналістам перебувати на засіданні - правоохоронці повинні надати оцінку ситуації за результатами звернення журналістів”, - сказав він.

Як повідомляв ІМІ, ректор Рівненського державного гуманітарного університету Руслан Постоловський має намір судитися з виданням “Четверта влада” та журналісткою видання Анною Калаур через розслідування видання про сексуальні домагання професора університету Володимира Годовського.

15 листопада оприлюднило розслідування, підготовлене для проекту “Слідство.Інфо”, – “І словом, і тілом”. А 17 листопада опублікувало розширену версію зі свідченнями, які не потрапили до телерозслідування.

Як пише видання, 13 випускниць, студенток і викладачок повідомили їм про факти домагань 70-річного професора Володимира Годовського, які тривають уже майже 20 років. У свою чергу, професор Володимир Годовський зазначав, що всі звинувачення в його сторону – брехня.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!